Njutning...

Ler fortfarande åt gårdagen när bajen krossade stackars Brommapojkarna. Ler ännu bredare när jag tänker på Petter Anderssons två "oallsvenska" mål. Sådana mål ser man typ i Spanska ligan eller så! Om han nu kan få vara hel & frisk så är det tjänstefel av förbundskaptenen att inte ta med killen i landslaget snart!! Eller är man inget först man spelar utomlands...?

image19

Nu kör vi!

Sista mailet innan hon sätter igång med beställningen gjorde mig mer än lovligt nyfiken och spänd på hur den kommer att bli! Kan inte bli mer "mig" än så här:

"Hey Tommy!
I had the right hunch about your background, I think its because of your
last name. I guessed that your parents might be from Karjala, because I was
brought up in Imatra, and my mother was born in Viipuri too.
I decided that just because of that, I´ll make you a strap that has
influences taken from the Karelian designs, instead of Lappish and it will
be my pleasure! Ill see how I can fit a boat and your initials in to the
whole picture. Ill start on Monday and I think it will be ready by the end
of next week. Ill let you know when its finished and then you can pay
through Pay Pal or regular bank transfer, witch ever is easiest for you.
Then Ill send you the package and you can see if you are satisfied and
that?s it!
Ill be in touch, have a good week end. Katariina Larisuo"

-Hur få tiden att gå fortare!? Ska träffa mina gamla postiskollegor idag och ta ett par kalla i solen och imorgon ska jag och bandet spela in grunderna på sista låtarna till skivan. Utan leadgitarrist än så länge...

Spännande!

Nu har jag och den läderarbetsansvarige på det finska företaget som tillverkar gitarrdelar utbytt ett par mail med idéer. (www.mikkihouse.com) Det blir nog så att jag kommer göra en beställning! Jag har fått bestämma färgnyanser och motividéer så det kommer verkligen bli min speciellt handtillverkade axelrem. (Vi bollade en hel del idéer om min karelska släkthistoria bl a. Kanske inte så samiskt men so what? Custom made, dam' it!) Dessutom är det livstidsgaranti! Kan inte tänka mig en finare födelsedagspresent till mig själv... :-) Två veckor i förtid men ändock. Den remmen kommer bli en ständig följeslagare med mig och mina instrument! Är riktigt spänd på att få se hur den blir till slut. Bilden nedan visar hur sångaren/ena gitarristen Jonne Järvelas, i allas vår nya favogrupp Korpiklaani, axelrem blev... (Det lilla som går att se.) Se tidigare inlägg annars.

image18

Åh!

En av mina grannar i huset mitt emot har en julstjärna i fönstret fortfarande! Jag vill också ha en julstjärna nu...

Rock on!

Vårat band/banditgäng, Jernroth, håller på att spela in en egenproducerad skiva just nu. Vi har haft en lång och brokig jakt på en sologitarrist och vi jagar fortfarande... Vi har försökt boka in ett par bekanta gurasvingare till att lägga solon på skivan men det har av olika anledningar inte funkat. Sen kunde vår fd yxman tänka sig att göra tillfällig comeback enbart i studion för att hjälpa oss men nu har han gjort sig illa i fingrarna! På lördag skulle han spelat in... Känns som om en förbannelse vilar över oss!
Nu ska vi testa en polare, J, som vi försökt få igång tidigare. Han har fått en replokal-demo-bootleg med våra låtar på och sitter hemma och jammar till dom. Jag håller tummarna att det kommer gå bra! Nästa torsdag är inbokad som jam/audition-rep med honom. Fortsättning följer...
Jag fick hem min Squier-(sätt stavat den här gången)gitarr till slut och har ont i fingrarna av allt lekande med den! Attans vad kul det är!! Snart måste jag dock disciplinera mig lite och börja lära mig lite ackord och allt vad det heter. Man kanske kan köra 50% lärande och 50% lattjande? Hehe!

Solen skiner och nu ska jag faktiskt ut och springa! Jag har totaltappat min kondis jag hade som brevbärare... Håller icke!


Snygg!!

Min gode vän JCG tipsade på sin blogg om en cool tröja på Korpiklaanis hemsida. Den var mycket cool men min blick fastnade på en dunderhäftig axelrem i samisk häxtrumma-stil! Jag har skickat ett mail direkt till tillverkarna Mikkihouse med prisförfrågan och smakråd om färg och så. De customtillverkar axelremmarna så man kan välja stil och färg om man vill. Coolt! Mindre coolt var att se hur min finska skrivkunnighet har rostat.... Hu! Man borde gå en repetitionskurs!

image15


image16  image17

Å min gitarr...

Förresten så ska jag hämta min gura imorgon! Fick svar på mitt mail att den skickats från Göteborg så den var väl slut i lagret då. Frågan är bara vart den hamnar, hos min lokala Post & pakethörna bredvid köttdisken i Ica eller i Företagscentret i grannkommunen? (Det är ingen riktig Post längre!! Hihihi...) Nåja, jag har kollinumret på paketet nu så jag får väl följa dess väg via cyberrymden och se vart den landar. Can't wait att få börja lära sig ett nytt instrument!! Känns som om man har stor del av lärandets resa gjord i och med att man kan lira bas men vi får väl se! Bara man lär sig grunderna ordentligt så lär man väl kunna lägga ett par sköna riff på demosarna sen... Jamma lite med JCG också? :-)

Krutröken skingras....

Årets första derby gick till gnagarna tyvärr... Nåja, det var väl deras tur då. De sex senaste derbyna mot bajen har ju alltid slutat oavgjort eller bajenvinst, så this one is on the house. Men låt det inte bli en vana! (Råsundaspöket får gärna vila i frid.)
Tack för underhållningen iaf, båda lagen! Kändes som om vilket lag som helst kunde vinna hela matchen och det var spännande hela tiden. Mer kamp än skönspel som vanligt när det är Stockholmsderby! Gnagets Figuireido (eller nåt) var lika jobbigt farlig som ful med sina vassa armbåga. Samma sak med bajens Bad Boy Eguren, vet inte hur många gånger han låg däckad efter smällar i huvudet men inte heller hur många han delade ut... :-)

Desto värre med gnagetklacken där någon kastade något hårt som träffade Zengin när han skulle slå en hörna. Så jävla kefft! Att inte ens kunna slå en hörna vid motståndarklacken är bara ruttet!!
Fet böteslapp till gnaget som tack för kaffet. Fina "fans" 1...
Samma sak med puckona som eldade en bengal i bajenklacken!
Fet böteslapp till bajen som tack för kaffet. Fina "fans" 2...
Jag gillar visserligen bengaler i samband med fotbollsfester men då under kontrollerade former. Det var väl förra eller förrförra säsongen som en tonårstjej i bajenklacken fick föras till sjukhus med svåra brännskador på kroppen pga något blöjpucko inte kunde elda en bengalisk eld säkert? Elda gärna men inte mitt i en folkmassa!

Kul att se nya anfallaren i bajen, amerikanen Charlie Davies också! Vindsnabb och lite showig!! Minns med ett leende hans konstspark i andra halvlek som skulle varit ett världsmål om den gått in. Kan bli gryyymt bra, han är ju bara 20 bast! Lite målhungrigare och mer fajt på bollarna i straffområdet så kommer det rassla i nätet. Lovar! Petter fick hoppa in på slutet också men hann inte göra någon skillnad i spelet på den korta tiden.
Oh well, förlust idag men solen går upp imorgon med.

Najsigt!

Knappt två timmar kvar på nattpasset! Stenlugnt förutom en knäppis som ringer då och då och en annan (hoppas jag) som skickar automatiskt upplästa sms med skumma fraser som ibland inkluderar Bibeln... Och min homie JCG som verkar vara nattuggla inatt! :-) Thanks 4 the company, dude! Å nu börjar solen gå upp sakteligen.... Hoppas det är varmt ute. Hatar att frysa när man är trött! :-(

Å ännu mer musik...

Ahaa! Ser att en Stor Hjälte ska komma och spela i Dieselverkstaden på lördag! Ingen mindre än:

M.A. Numminen och hans vapendragare Pedro Hietanen!!!!
image14
 
Kultigare än så här blir det fasiken inte!! Jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte går.... Dam' it!

Mer musik!

Just nu känner jag för en fet hårdrockskonsert!! Inte i Globen och kanske inte Hovet utan snarare ett lite mindre ställe. Lagom stort och med världens jäkla tryck! Dock inte för mycket folk i för litet ställe. Been there, done that... (En timmes köande för att få handla en bira och en timme till i kön till muggen.)

Den här line-up'en känns väldigt rätt just nu:

Avenged Sevenfold som förband! Dom röjde igång publiken på Guns' n' roses sist och jag väntar otåligt på deras nya platta.... 
image12
 

Kvällens headline vore allas hata/älska-band Manowar!! Spinal Tap eller true rockers? Vem vet, vem bryr sig? Tuuung rock levereras garanterat iaf!
image13

-Vad säger du, JCG? Skulle det funka?

En soft dude.

Förra ryska presidenten Boris Yeltsin har dött. Han är en av de få därifrån som man minns!

Dels som hjälten när de sista sovjetpamparna med maktambitioner gjorde en kupp mot Gorbatchov. Yeltsin fick med sig folket och gjorde sig av med kuppmakarna med minimalt våld. Kommer dock ihåg hur de sköt med tanks mot något regeringshus på tv...

image9


Men även som duden som kunde frosta av de sista resterna av kalla kriget med Clinton och rocka loss!

image10

Vare finns världspolitikerna som kan kombinera de här egenskaperna idag?? We need you!!

Dam' it!!

Var är min el-gura!? Jag beställde en svart Squire-strata med medföljande krafs för en vecka sen och har inte sett eller hört ett pip. Ja, basisten vill även spela gitarr... Jag snickrar ihop låtarna hemma och spelar in enklare demos men det är ju inte samma sak om man inte har ett par sköna gitarr-riff med.
Kom igen nu! Det ska inte ta en vecka att skeppa en gitarr från stan och hit!!

Dagen före...

..Bäst i stan-matchen, del 1!! Gnaget-bajen på hemska Råttsunda. Hu! Detta systematiska fusk att gnagarna får spela alla derbyn där. Stort sarkastiskt tack till de idioter som sprang in på plan förra året på Söderstadion som fixade det här. Må era blöjor klia extra mycket på era barnrumpearslen för alltid!!
Ser att Petter Andersson är magsjuk. Fasen! Han behövs!! Skulle han få vara hel en enda säsong så klampar han in i landslaget. Bombis! Grabben är bara 22 bast men ack så skadebenägen... Order: Gå till någon voodoo-doktor eller så för du måste vara frisk imorgon!!
Synnerligen vältajmat så jobbar jag natt även imorgon så jag kan rusa emellan canal+ och ev kneg... Hehe! Har inte canal+ hemma ju.

Leijonborg (namn som en gammal fältmarskalk iaf) avgår. Nähä? Halverat väljarantalet sen förra valet och partiboss när största politiska skandalen i Sverige begicks... What took you so long?

Svenska Bostäder ska förbjuda sina hyresgäster att ha kamphundar. Lose the dog eller bli vräkt! Än en gång är det få som förstör för alla. Kennelklubben menar att det är ett ägarproblem och inte ett hundproblem. Sant förvisso men borde inte alla kunna få ha t ex skjutvapen också i så fall? Vapnen i sig är inte heller farliga förrän ägarna gör dom farliga. Argumentet håller inte och det vet ni... Ge er!

Gruppen Live - 'tjejrock' eller vad man nu vill kalla det men jäklar vilka bra låtar!! Lyssna själv på t ex All over you, Selling the drama, Turn my head eller Lightning crashes... Kvalitet!

Mer musikextas: Gruppen Fifth Dimensions gamla 60-talslåt Aquarius/ Let the sun shine in! Andra halvan av låten när den övergår från hippiestuk till Motown-tunggung... Oh man! Exakt är det man ska spela bas! Kan inte låta bli att plocka upp Birden varje gång jag hört det otroligt sköna liret. Tänk att det är sån enorm skillnad på när dansmusik spelas med programmerade ljud och trummaskiner mm eller riktiga musiker på trummor, stränginstrument och blåsinstrument... Vem kan sitta still? Inte jag.

Bifogar en nyckel till imorgon, bajen! Använd den om gnagarna låser igen bakåt...



image8

Tiggare och tiggare?

Moderaterna vill förbjuda tiggandet i stan, läste jag. Känner mig lite kluven i frågan... Alla de eländiga gummor, barn, gubbar mm som verkar komma från världens (eller iaf europas) avlägsnaste och fattigaste hörn- hur kan de befinna sig i tunnelbanan i STOCKHOLM och tigga?? Det står ju oftast på deras skrivna skyltar (på svenska!) att de bor i det och det landet och har enorma familjer mm. Hur har de haft råd att resa hit? Känns lite väl organiserat... Tycker jag. Deras cash går nog inte enbart till de själva! Sen de unga männen som glider omkring i märkeskläder och tigger... No further comments. Tyvärr har ju de här sabbat marknaden för de "riktiga" tiggarna som verkligen är i desperat nöd och ensamma.
Ifall det blir en lagstiftning mot tiggandet så får väl de sistnämnda "tacka" de andra för kaffet... Vem vill sponsra organiserade ligor eller folk som inte är i nöd? Att spela på folks medkänsla för utsatta som är i nöd är så jävla ruttet! Synd att oskyldiga drabbas... Som vanligt!

Lysande!!

Fick se nästan hela matchen igår och njöt av resultatet! 3-0 mot Trelleborg!! Äntligen. Det var ju ett tag sen de spöade just TFF hemma... Bra uppvärming inför nästa match då inga mindre än AIK står för motståndet! 3-0 då med, tack? :-)
Tack alla puckon som såg till att Bajen inte får spela fler derbyn på Söderstadion. Samma gäller Djurgården. Tycker det är orättvist att gnaget får två extra hemmamatcher per säsong... De två svåraste bortamatcherna får de serverade på hemmaplan istället! Hur går det med vår nya lovade arena då?? Borgarbracks, håll era löften nu!!

Varför?

Läste att brandkåren vägrar åka in i stadsdelen Rosengård i Malmö utan poliseskort. Tydligen blir de utsatta för stenkastning... Eh. Hjälp mig att förstå. Gäller det ambulanser också? Sophämtare? Brevbärare?
Vilka problem löser det för den redan dåligt beryktade stadsdelen? De som kastar har väl kul och busigt för stunden men de fattar/bryr sig inte att de spär på förutfattade meningar och fördomar ännu mer! Brainless...
Sd och andra tveksamma grupper får ju bara vatten i sina kvarnar nu. Bra jobbat, puckon! :-(

Death on two wheels...

Finns det värre trafikmarodörer än cyklister?? Ju snajdigare cykel och framför allt ju snajdigare outfit- desto mindre verkar de behöva bry sig om trafikvett och lagar! "Vadå, vi kör ju fort med strömlinjeformade solglajjer och tights på benen så alla andra ska bara lämna plats, helt enkelt. Rött ljus eller barn? Spelar ingen roll... Ur vägen bara!"
Det borde göras lagligt att få sticka in en käpp mellan ekrarna när det kommer en sån där fart-idiot och chansar på att han (oftast) inte krockar med någon i en korsning! Dorks!!

Fotbollar och mexikanska jordbävningar!

Knegar dagpass hela helgen så det blir till att försöka se så mycket som det nu går av Tipslördagsmatchen idag. Får springa emellan... De har ju den goda smaken att visa bajen-Trelleborg! Så kul som det nu riskerar att bli att se Trelleborg på bortaplan...
Lillbrorsan bor i Mexiko nu, då han och flickvännen nyligen lämnat Australien. Där hade de en större jordbävning nyss som skärrade honom lite. Tror jag det! Fnns ju roligare saker här i livet än att vara just där när jorden flyttar lite på en kontinentalplatta (eller vad det heter...). Man känner sig hyfsat liten då. Vet det då jag själv har upplevt en sådan, då jag var på Balkan och peacekeepade 2001. Liten på jorden, som sagt.

Mer politik...

Jag håller med JCG att sossarna torskade valet mer än brackorna vann. De vann pga folks utledhet med det som varit för länge, med de personerna som inget förtroende längre hade att hämta. Nu är scenen brackornas i ett par mörka år framåt och sossarna ligger lågt i opposition. Gudarna vet vad mer vi kommer få utstå nu, från partier som direkt blivit av med folks sympatier (kolla alla opinionssiffror senaste tiden) och ligger runt riksdagsgränsen på fyra procent.
Det som oroar är också vilka tokerier de genomför men som sossarna väljer att inte ta bort sen när de vunnit nästa val och ska än en gång få ägna stor del av mandattiden att städa efter lekstugan. T ex karensdagen, som tillkom under brackornas senaste maktperiod, har inte tagits bort trots löften... Den här bestraffningen av folk som blir sjuka är en grej i ren "sveriges bästa arbetare"-anda. Om jag inte minns fel så ville brackorna ha ännu fler karensdagar om de vann valet... Perfekt! Jag har alltid undrat vad man skulle kunna ha sina semesterdagar till istället för vila och ladda om batterierna? Man får väl ta dom när man blir sjuk!

Urk...

Tänk att de inte ens förnekar sig själva när de låtsas vara knegargudar, våra kära moderater. Att utse någon som har tur och kan arbeta trots sjukdom, till bästa arbetaren....
Skam över alla andra som är sjuka och inte kan arbeta! Skuldkänslor och örfilar till er!
Mvh: Moderaternas jury i tävlingen Sveriges Bästa Arbetare (fritt tolkat av mig.)

And the winner (?) is...

Jag behövde inte gå så långt som till att maila till brun/blå partiet utan kunde googla fram vinnaren i denna medialt oerhört uppmärksammade tävling... Eller inte. Vinnaren fanns nämnd på deras hemsida som en notis bland andra, bland diverse antimoderata bloggare och ett fåtal mindre "nyhetssajter". Typ Allehanda, där jag hämtat citatet nedan. Det som genomsyrar alla skivelser om tävlingen var att vem kan ta en sådan på allvar??
Inte ens moderaterna själva tydligen för nästan ingen på deras kansli visste ens om tävlingen när skribenten på "alliansfritt sverige" själv sökte svaret för några veckor sedan. Vips måndagen efter så fanns en vinnare! Pinsamt.

"66-åriga Maith Lindgård-vägrade sjukskriva sig- när hon drabbades av en allergisjukdom. Istället startade hon en egen klädbutik och är för detta -värd stor beundran-, tycker moderaterna.

Självklart ska ingen skugga falla över Maith Lindgård, men den synen på sjuka människor är bara snäppet bättre än Per Westerbergs, den moderata talmannen, när han menade att -cancersjuka kan må bra av att arbeta- och att det -för många är det ett medvetet val att gå till arbetet istället för att vara hemma och bara tänka på sin sjukdom-.

Dessutom är väl Lindgårds historia bara ytterligare en bekräftelse på att moderaterna gör ett misstag som försämrar omställningsmöjligheterna för sjuka och arbetslösa genom att skära ner på arbetsmarknadsutbildningarna.

Frågan är ändå om inte det är priset som tar priset; en lunch med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin i riksdagshuset.

Vad det är värt? Tja, 72 kronor kostar en lunch i matsalen om Littorin väljer att betala med kontanter, 64 kronor om han införskaffat ett speciellt riksdagskort. Ett billigt pris för ett ovärderligt minne."

image7

See no evil, hear no evil...

Trots att ett flertal av Folkpartiets (vilket folks parti är de egentligen?) partiledning är står inför domstol just nu så står fortfarande inte ett knyst om detta på deras hemsida. Nonchalans? Arrogans? Lägga-locket-på-och-låtsas-som-om-inget-hänt-taktiken brukar ju funka....inte! Tänk att just det här partiet har tre ministrar som styr Sverige nu. Jag ryser!

Jag har med stor spänning väntat på vem som skulle vinna Moderaternas "Sveriges bästa arbetare"! Denna överklass-fason-stinkande tävling som ironiskt nog bara för tankarna till stalinismens Sovjet när den var som allra rödast. Där restes ju statyer över bästa arbetarna så de andra, lite mer lågpresterande, skulle få en morot att jobba hårdare för och se avundsjukt hur ära och berömmelse föll över den sanna sovjetarbetaren som aldrig klagade över dålig arbetsmiljö eller dålig lön. Hu!
Tänk att man kan klampa så mycket i klaveret när man ska leka arbetarparti.... Ungefär som när man var tonåring och ens pinsamma morsa klampar in på ens rum när man har kompisarna där och hon försöker vara 'hip' eller 'inne'.... Ridååå. Ska kollas upp...

Inget Bajen vann.

Varken Stockholms eller Göteborgs Bajen vann vår premiärmatch. Å andra sidan var det inget lag som förlorade heller... :-) Kul att se att bajens mål gjordes av en av de unga lirarkidsen, Sebastian Castro-Tello, som spelat i bajen sen han var tio bast! Egenproducerat är inte bara billigast tydligen. Ibland även bäst! Nåja, bajen köper spelare också som alla andra lag men det är ändå kul när de egna kliver fram och tar för sig. Zengin hade visst lekstuga på sin högerkant dessutom.
Fortsätt så här!! 

Är Gais Götets bajen eller är vi deras Gais? De har coolare namn på fansen iaf: Makrillarna! Respect, dudes.... Bland alla fotbollslänkarna på deras hemsida finns två som går till ett par läckra makrillrecept. Kallas självdistans och humor och "me likes that"! (Borat-citat)

Påsk?

Hmmm... Små påskkärringar (häxor) som springer runt och delar ut charmiga små egenmålade påskkort och tigger godis, målade kokta ägg, påskris, kycklingmotiv, gula blommor och dekorationer, stora färgglada pappägg fyllda med godis och kanske en sedel, någonstans i världen härjar även en påskhare...

Vad är sambandet till att fira återuppståndelsen av den olyckliga killen i öknen som blev ihjältorterad av romarna genom att spikas upp på ett kors? Har jag missat något....??
Glad påsk!

Fniss!

Brommapojkarna spöade Djurgården med 1-0 i allsvenska premiären... Hehe! Lite småskoj är det ju. Fast nykomlingar går ju på moln de första omgångarna och spöar vilka lag som helst. Så har det alltid varit. Även bajen lär få känna på nykomlingsflytet snart...

Siktet inställt...

Mitt historiaintresse har nog avslöjats i förra inlägget, misstänker jag. Viktigt och fantasieggande ju! Tycker nog fortfarande att Indiana Jones har coolaste yrket: arkeolog. James Bond, Stålmannen, Rambo, Rocky eller vad det nu finns för nördiga andra yrkesutövare på filmduken: Gå och göm er när arkeologen ska fram!!
Det låter ju inte så tufft men....

Mina planerade projekt för den kommande solfyllda och varma delen av året:

- Årliga besöket till Birka. Lika kul varje gång! Sist hann vi med att besöka Ansgarskapellet OCH den korta guidade turen. Lyx! Gjorde inget ens när jag blev getingstucken på halsen när vi skulle äta picknicklunch men det var nog en hämnd från vikingen vars gravhög jag satt och käkade på... 
         
- Besöka muséet Tre Kronor. Jag och tanten hittade det förra året men då skulle de just stänga... Trots att det kostar inträde igen pga borgarna så ska jag absolut kolla in! Gamla slottet ju!!

- Besöka Vasa-muséet. Skandal att det aldrig blivit av men nu är det dags! Big time! Ingen hjältestory bakom det vraket direkt men det var ju den tidens största krigsskepp ändå. Måste ses!

- Måste nog kika in i Finska kyrkan vid Slottet också. Dels är jag döpt där men det är också en gammal idrottshall från 1600-talet, för de kronprydda i huset bredvid antar jag.

- Ska försöka tajma in minst en guidad vandring på Söder eller Gamla stan också. Guiderna brukar vara personer som brinner för ämnet så bara det brukar vara värt upplevelsen!


För mig är...

  • Bra TV: Seinfeld! Gamla avsnitt men fortfarande lika jäkla underhållande. Kvalitet eller helt i min smak.
  • Dålig TV: "Deckaren" på kanal 6 med Lorenzo Lamas i huvudrollen... Renegade, tror jag. *Rys*
  • Bra film: Kingdom of heaven. Inte allt för overkligt. Inte hela tiden i alla fall...
  • Dålig film: Nyinspelningen av 'Apornas planet'. Bortkastad tid. Inte ens underhållande av kalkonfaktor... Stängde av efter halva.
  • Ser fram emot-film: Nya indiana Jones!! Det GÅR inte att misslyckas! Go Indyyy!!
  • Orolig inför-film: Inspelningen av Arn-storyn. GÅR det att lyckas...? Håller tummarna men anar trubbel...
  • Bra bok: Okänd soldat! Ville vara originellare men det är en jävligt bra bok, helt enkelt. Har allt!
  • Sömnpiller/bok: Nya Hannibal-boken var underhållande men en dag senare glömd. Läste jag den eller...?
  • Levande genre: Filmer med historisk handling. Cant get enough! Keep it comin'....
  • Döende genre: Görs det några westernfilmer längre? Tänk en gammal hederlig spagettiwestern...
  • För lite av: Filmer med fokus på psykologisk spänning med bad stuff som kanske aldrig syns i hela filmen...
  • Äntligen över: Allt med Da Vinci-koden... Kittlande story men waaaaayyyy för överexploaterat till slut. Synd!
  • Nyfiken på: Clintans senaste WWII-krigsfilmer. En från amerikansk sida och en från japanska sidan.
  • Inte nyfiken på: Alla asiatiska kampsportsfilmer... van Damme-stuket blir inte bättre i asiatisk tappning heller. Gäsp!

Grönvit ungdom rular!

Sitter och slår ihjäl ännu en natt på jobbet och allt verkar lugna gatan. Jag vet, man ska inte säga/skriva så för då brakar det lös... Köpte en box med Bud Spencer & Terence Hill för ett tag sen och den är med ifall det inte skulle braka lös inatt. Bud Spencer är Kung!!

Ser på årets Bajenlag att de har ett helt koppel med kids runt 20 i a-truppen igen. Tycker det är så kul! Finns det något bättre än kaxiga, respektlösa supertalanger som tar för sig mot överreklamerade inköpta (för överpris) proffs? Veti fasen. Jag hoppas de får en bra start i år för det ser tunt ut med ledare-på-planen-typer nu när Petur stack hem till Island. Jag hoppas att någon av de andra "åldringarna" (25-30 år...) kliver fram och styr upp på plan. Kan behövas om de får en trög start... Talang finns men rutin behövs med. Inte ens tränaren kan ge den varan! Gråpälsade urbajaren Thom Åhlund har dessutom lämnat skutan som andretränare precis innan start. What the fuck is that? Vad händer i leden?? Lyft upp Lasse Eriksson till andretränare! Han är också urbajare som de borde lyssna på om han morrar till!
Kommer ihåg när han spelade i Porto och de spelade en vänskapsmatch mot bajen på 90-talet på Söderstadion. Lasse satt på bänken då men fick gång på gång resa på sig och dansa när bajenklacken krävde det av en "egen spelare i motståndarlaget"... Portospelarna fattade nada när ingen brydde sig om dem, Big Stars som de trots allt var, utan deras andrekeeper från nordpolen fick all cred hela tiden.
Faktiskt vann bajen mot Porto i den matchen! Med 3-0 eller så vill jag minnas, dessutom. Då fick jag även se mitt livs snyggaste mål live, som gjordes av Leffe Strandh när han tvåfotsklackade med sig bollen förbi Portobackarna!!
Den grejen har jag aldrig någonsin sett göras igen. Aldrig!

Fast jag skulle gärna se det igen! I år kanske?

Aprilskämt?

Årets aprilskämt för mig blev hur jag mådde dagen efter grabbkvällen i lördags, som för en gångs skull avverkades på lokala sunkhaket. Puh... Först hade de ingen mellanöl (vet inte alla att mellisar smakar bäst?! Fast där borta är nog den drycken sedd som vatten...), sen skulle man ta en whisky allt för sent och till sist följa med på en efterfest. Det var en mycket rolig och trevlig kväll, inklusive efterfesten men det blev för mycket av det blöta ändock. Huvaligen, jag mådde som jag förtjänade söndagen den 1 april... Sorry JCG, att jag inte pallade dra de sista dragen med trimmern när du kom och bankade på men det där stapplande vraket som gick med böjd kropp och tom själ till dörren var faktiskt jag. I mitt huvud hade nog trimmern varit lika tyst och smidig som en rostig motorsåg från helvetet... Resultatet på ditt huvud hade nog blivit lika illa som inne i mitt, så det var nog lika bra att du bad morsan. Nog gnällt!

Varför envisas länder med bananrepublikledare att visa upp utländska krigsfångar offentligt i TV (vilket är emot civiliserade länders överenskomna konventioner) och låta fångarna "visa hur de ångrar sig och ber om ursäkt" för vad de än har gjort och inte gjort? Tror de i sin vildaste fantasi på att någon tror på den parodin? Senast är det britterna som fångades av iranier någonstans. So what? Fånga in dom, för ett jävla liv i press och diplomatin och så men häng inte ut enskilda fotsoldater i TV som nån jäkla dåligt regisserad såpopera! Typiskt bananrepublikfasoner... Ovärdigt och förnedrande.

Keith Richards snortade en sträng av sin kremerade farsas aska... Tragik eller komedi? :-)) 


RSS 2.0