Gott nytt år!

Ska man summera 2007 så tycker jag det har varit ett bra år för mig. Provat annat jobb hela året, köpt ny lägenhet, bra semester i sommar med kanonresor till Estland och Gotland som solklara höjdpunkter! 2008 ser lovande ut med rockkryssning i mars med ett gäng goda vänner, Sweden Rock Festival (biljett köpt!) i sommar, tillbaka till normala arbetstider, hitta nytt band... Inga världsomdanande grejer men sånt som betyder mycket för mig i min lilla värld. Även de små guldkornen är guldkorn!

En klar "icke-aktivitet" 2008 är kommande konserten i maj med Kiss på Stadion. "Kiss" utan Ace och Peter....? Tillåt mig skratta! Kanske om de sminkar av sig.

Det gamla året ska firas av och det nya firas in och det blir tillsammans med ett par nygamla postis-kollegor. Det känns skönt att "komma hem" till den gemenskapen igen!

Gott nytt på er!!!!!!

Vad i..?

Svenska gruppen Lillasyster... Skönt att inte alla hårdrockare gör sin musik till så dödligt allvar! Tung charm-humor-varning utfärdad på låten Umbrella! HUMOR, ok!? Döper man sin skiva till "Hjärndöd musik för en hjärndöd generation" så... I love it!

** Edit: Hahaha! Mer humor, det visade sig att låten Umbrella är en cover av r'n'b-Rihannas låt! Jag trodde det var en keff skämt-låt!!! Haaahaha! No further comments.... **

By the way...

...svenska bandet Hardcore Superstar är ju sketbra! Den som tvivlar kan lyssna på Dreamin' in a casket. Oldschool rhokk!

...julklappen till mig själv (oss, rättare sagt) blev ett par nya påkostade hörlurar model Sennheiser HD 555! De gamla trotjänarna var nog spruckna och skrällde som attans och hade flagnat så mycket i öronmuffarna så det var ren och öppen skumgummi där och allt krut läckte ut. Så icke nu! Kristallklart ljud med helslutande öronprylar. Dessutom är dom nästan lite overkill för nuvarande datorns ljudkort så det kommer gå att krama ur dom ännu mer krut!! Me like! Nu är det kul att lyssna igenom all musik man har för att höra hur det egentligen ska låta! Man kan kräma på och slippa ofrivillig skrälldist på musiken.

...tipsgänget ska ha dubbel prisceremoni imorgon. Vi ska ses på Gröne Jägar'n! Klockan 14.30!! Känns som gamla tider... Bara det att man inte är 20 längre och inte har varit ute på puben sen jag minns inte när. Nåja, man ska väl klara av att stappla ut till en taxi hem om det krisar. ;-) Bra matcher lovar (förhoppningsvis) god underhållning på storbilden dessutom.

...vilket antiklimax julen är numera. Det laddas igång med pyntande och kampanjer i månader i förväg och sen är allt förbi helt plötsligt. Julafton och *poff* slut! Med tanke på allt ståhej innan så borde det firas i dagarna tre iallafall! Hur många har koll på exakt VAD det är vi EGENTLIGEN firar på julafton? Hehe! Vore kul att se en undersökning på typ 1000 pers på den frågan.

Sport...

Rami Shaaban till Bajen? Man tackar! Frågan är om de får ihop cashen. Det lär de få om de säljer Paulinho till Dubai-klubben som viftar med plånkan. De murar igen bakåt men tappar krut framåt... Voj, voj.
Ett anfall med en nyinskaffad div 2-spelare, målsumparen Charlie Davies, mittfältaren Petter Andersson och ev någon ungdom från talanglaget lär inte skrämma många backlinjer i allsvenskan nästa år. Hu!

Coolness! :-)

Hmm. Ser att jag varit ganska gnällig de senaste inläggen här. Kanske dags att skriva lite positivt igen? I helgen ska vi gå och se den första filmen om Arn! Böckerna var grymt bra men det får man glömma nu så man inte blir besviken när man ser filmen. JM, som vi handlar lägenhet av, skickade friplåtar. Tackar!
En annan glädjande kommande aktivitet blir den omstartade bowlinghallen i Sickla! Jag och tjejen var där förra veckan och kikade in i förbifarten och fick en exklusiv rundvisning av en entusiastisk anställd. Det såg mycket bra ut! Nya fräscha banor med stora tydliga poängskärmar, restaurang med eldstad(!), sportlounge med enormosaurus storbilds-tv! Känns om om man lätt skulle kunna spendera en helkväll där!! Banbokning online på deras hemsida dessutom.

BBB = crap 2!!!

Here we go again. Trots en saklig och detaljerad problemsbeskrivning med efterföljande frågor i saklig ton så bemödar sig inte BBB att ens svara på att man tagit emot mitt mail. Se flertalet tidigare inlägg om servicegivare som dissar sina kunder... :-(

BBB = crap!!

Jag har haft Bredbandsbolaget som min internetleverantör sen jag gick från modemtiden med Telia (runt 2001) och har i stora drag varit mycket nöjd. När de (BBB) sen började med telefoni så böt jag även det från Telia och det funkade lite si och så i början men blev bra sen. Till för några månader sen... Då började mailen strula ofta, den ville inte logga in mig, krashade när man höll på och mailade osv. Så gör den även nu i skrivande stund... Försöker logga in- funkar inte (fel användarnamn eller lösenord, påstår den men det är det aldrig!), väntar några minuter och lyckas logga in. Svarar på polarn JCGs mail och ska skicka ännu ett till samma person direkt efter det första och kastas då ut med meddelandet att min session varat för länge. Knappt en minut!?
Telefonen strular genom att man får en felton när man försöker ringa ut. Hela tiden! Stänger av strömmen till dosan i nån minut och ibland går det igång efter det. Ibland är det totaldött och man får inte ens en kopplingston! Man försöker ringa från mobilen till sin telefon och då går svararen igång utan ett enda tut emellan... Ikväll funkade det inte att ringa ut till bara vissa nummer (testade till min och tjejens mobiler bl a), vissa nummer kom det inte ens en påringningstut från och en del funkade helt ok. Sen slutade alla att funka och man fick bara felton (nästan som upptaget-tonen)...
Börjar ruttna ihop på skiten nu! Har skickat kvällens fel i en sammanställning till BBB och väntar på svar. Tycker inte att man ska behöva betala fullt pris när det inte funkar! Dessutom när det är så ofta också.
Well well, om drygt ett år så flyttar vi och får tillbaka Telia igen. De var dyra förut men funkade i alla fall alltid! Can't wait....

Skillnad på folk och folk?

Klippt från aftobladet.se:
"För arbetslösa blir reglerna allt strängare. Arbetssökande ska söka de jobb som arbetsförmedlingen anvisar och de arbetssökande ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Arbetssökande måste vara beredda att söka jobb i hela landet från dag ett.
Men för före detta riksdagsledamöter ser reglerna helt annorlunda ut. De kan lyfta tiotusentals kronor i månaden i så kallad "inkomstgaranti" - utan krav på någon som helst motprestation.
TV 3:s Insider har talat med flera före detta riksdagsledamöter som lyfter över 30 000 skattekronor i månaden - men som inte vill söka nya jobb.
-Om jag enligt de regler som varit i riksdagen är berättigad till den här garantin, då är man dum om man går ut och jobbar och söker jobb, säger före detta riksdagsledamoten Maud Ekendahl (m), som får ut 33 665 kronor i månaden, till Insider."

Det är ju helt sinnesrubbat att de som varit med och genomfört de nya stränga reglerna med arbetslöshet inte omfattas själva av det!! Då är det ju lätt att vara tuff och arrogant nedlåtande som moderaten Maud Ekendahl bland andra...
Vilken cirkus....

Vem kan man pröjsa...

...för att slippa höra Magnus Ugglas genomträngande, fruktansvärda sk sångröst mala i varje reklampaus på TV: "DUUUU, DUUE DUUE DUUUUU, DUUUUU FIIIIIN" eller hur f-n den nu går (vem bryr sig?)?! Jag pröjsar cash direkt! Han må ha fått till en och annan rolig textrad då och då men alla hans låtar går ju alltid i någon sorts marschmusik-takt..... Bam-bam-badam!
Ge honom ett bokkontrakt med någon förläggare istället så kan någon cool rocker ta hans skivkontrakt!! Please!

Överraskning!

Totalt i skymundan har det skett en comeback utav större kaliber!! Hur har jag kunnat missa det!? 2006 var comebacken och i år kom ännu ett album!! Vem då? Jo, allas vår käre sanningssägande medborgare ARNE ANKA!!!!

image93

Grattis!

Grattis på 90-årsdan som självständig nation, Suomi!! YOU ROCK!!

image89

image90

image92

Iron Maiden på Stadion?

Grymt gig i sommar då de ska köra enbart 80-talslåtar för hela slanten! Korkat nog så kör de bara en enda konsert. Detta för att de stackars svartabörshandlarna måste få ihop sitt levebröd? Det är ju....snällt. Eller? Sunk!

Mygel-ICA!

Obehagligt nog så har jag handlat mycket i en av butikerna i reportaget, den i Sickla. Även köttfärs! (Jag gillar chili con carne...) No more! Numera handlar jag i affären på andra sidan parkeringen där borta, Willys. Man får ju hoppas att de är bättre mot sina kunder. Usch!!! Eftersom det är ett lagbrott som hänt och de har tagits på bar gärning så får man hoppas att det blir straff för det nu också!

RSS 2.0