Inga gränser?

Klippt från svt.se/text:
Ett svenskt krigsmonument i form av ett flygplan i brons har stulits i finska Rovaniemi. Monumentet uppfördes till minne av en svensk flottilj som deltog i det finska vinterkriget, skriver Aftonbladet.   

Hur fasen kan man stjäla ett krigsmonument? Frågan gäller både det moraliska och det fysiska. Det kan ju knappast varit en diskret stöld...

Eh...?

Köpte en sprillans ny dvd-brännare på Onoff tidigare i veckan. Brännprogrammet Nero 7 följde med. Perfekt! Allt i ett paket, bara tuta och köra direkt. Eller inte: brännprogrammet Nero 7 som följde med en dvd-brännare kan bara bränna dvd om man köper till en uppgradering för över 600:-!! Tilläggas bör att brännaren kostade 299:-...
Skämtar de med mig!? Vad pysslar de med?

Hrmpf! Tur då att det finns ett antal bra fungerande gratis dvd-brännprogram och jag delar gladeligen med mig informationen om var man kan hitta dem nånstans. Utan extra kostnad!

CD Burner XP Pro 3.0.116
Hämtas på: www.majorgeeks.com/download4242.html

DeepBurner Free 1.8.0.224
Hämtas på: www.deepburner.com/?r=download

CD/DVD Burning 2.4.5
Hämtas på: ghosthunter.gh.funpic.de/tools.htm

Kvartett igen!

Nu är bandet komplett igen! Ny trummis som tackade ja till att köra med oss med ett rungande ja. We're back in business!! Yiihaa!

Kvartett igen snart?

Ikväll hade vi ett dunder-rep med bandet, efter ett par veckors paus. Vi körde med den ev. nya trummisen och det lät oförskämt bra! Han verkligen gillar våra låtar och kör sin grej med dom som passar som handsken. Personkemin verkar också funka helt kanon. Tyvärr har han provspelat med ett annat band och ska nu fundera på vilket han ska välja då vi erbjöd honom trumplatsen ikväll. Hoppas han väljer rätt.... ;-)

Gammal?

Var på en mycket trevlig 30-årsfest i lördags! Dock blev det lite för mycket av det goda så trots att det är måndag känner man sig fortfarande lite bakis.... Måste vara åldern?

Dialog med Systembolaget:

Mitt mail:

Hejsan!
Jag har sett att det finns lite specialiserade butiker med endast vin och sprit i utbudet. Lite "fin"-stuk, kanske man kan säga? :-) Min fråga är om det finns en motsvarande med endast öl? Med tanke på att öl säljer bra och att det är så konkurrensutsatt från smuggelmarknaden så vore det kanske inte en dum idé att kraftsamla med en stor och vass öl-butik? Om det inte redan finns, förstås.
Sen undrar jag om det finns en chans att få se den väldigt goda belgiska ölsorten Brugse Straffe Hendrik Bruin?
Världens godaste öl, om ni frågar mig.

Tack för ordet och tack på förhand för svar om det finns ölbutik!

Mvh Tommy I


Deras svar:

Hej.

Tack för ditt mejl.

Vi har idag tre butiker som har ett utbud med lite mer udda och exklusiva ölsorter och den är de så kallade vinkällarbutikerna, Regeringsgatan i Stockholm, Nordstan i Göteborg och Hansakompaniet i Malmö. Men vi har inte någon inriktad på enbart öl.

Jag håller med om att Straffe Henrik är en utomordentligt god öl, den fanns tidigare i beställningssortimentet.

Välkommen att kontakta oss igen.

Gun Lindberg
Kundtjänst
Marknad & Kommunikation

Med andra ord, varken ölbutik eller världens godaste öl. Dock välskrivet svar och bra tips på var hitta udda ölsorter.

Bro'!

Lite fler coola bilder från min kära emigrerade lillebror i Cancun, Mexiko:

image51
Typisk pose för djurfanatikern Tony. Min bror är typen i rutig skjorta och inte han i krokodilskinn...:-)

image52
Röd-stormun-osaurus!? Heter säkert något bra "på riktigt". Stor eller avståndsfejk? ;-)

image53
Håll avståndet, Tony Montana!

image54
Say hello to my little friend! Tvestjärt-tusenfoting? Säkert giftig...

image55
Så de numreras i Mexiko? El-skåpen alltså. ;-)

Deckare...

"Hon hade legat där länge. Tillräckligt länge för att lederna skulle ha hunnit stelna, och sedan mjukna igen. Ingen hade ännu funnit henne, men det var bara en tidsfråga. Och när man väl fann henne skulle det inte råda någon tvekan om på vilket sätt hon hade dött. Eller att hon blivit mördad?"

Så lyder början på Ica-Kurirens skrivartävling i år med deadline 1 augusti. Fortsättningen och slutet är tävlingen. Max tre A4 sidor med textstorlek 12. Heh! Jag hade börjat skriva en story och hade väl fått ihop en tredjedel tills jag upptäckte att det var en cachad sida från förra årets tävling! Den var ämnet fritt i dessutom. Nåja, jag tror att jag kan väva in min påbörjade story i den här och ge lite svart humor åt mitt bidrag...
Jag vet ett flertal i min bekantskapskrets med pennkapacitet som också borde haka på ett litet skrivarprojekt på kul... Kom igen nu!

Länk till tävlingen:
http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200706/19/20070619162922_Icak052/20070619162922_Icak052.dbp.asp?iPageId=46

Kul!

My Chemical Romance är en hyfsat ny grupp som jag aldrig snappat förut. Dock har jag nu lyssnat på deras senaste platta The Black Parade väldigt mycket på sista tiden och de har en kul fast mörk och lite bisarr ton. Mycket teateraktigt och ofta om döden... De har ett recept som de verkar följa strikt när de gör sina låtar, vilket märks när man lyssnar igenom hela plattan rakt av men det är ändå jäkligt bra! Bra recept på ett gott hantverk, kanske man kan säga? Bra ös!
Förresten är det kul att höra en äkta radiohit-ROCK-låt för en gångs skull!! Deras roliga hit Teenagers....

image50

Yeah!

När jag letade efter en sk för-förstärkare till min gamla vinylspelare så ramlade jag på den här på Clas Ohlson's hemsida. Med cd spelare, mp3, usb, inspelningsbar till just nämnda stuff från vinyl... Ser ut som om gamla vinylspelaren får en sista resa ner till soprummet och den här får rycka in i tjänst. Vinylsamlingen får ett liv till! Nästa metalnight kan det bli kryddat med riktiga golden oldies, JCG! :-) Med underbart vinylknaster mellan låtarna!!
image49

Malplacerade band...

Såg att min vapendragare JCG öppnade eld på sin blogg mot att tunggungbandet Status Quo lirade vid familjeutflykten Ulriksdals slott idag. Känns väl inte som rätt band på rätt ställe direkt... Det påminner om när jag och polaren Ludde var nångång på 80/90-talet och såg Living Colour på Gröna Lund! *rys* Visst, Grönan har haft stora musikhändelser på sin scen men... Ett band med hårda färgade New York-dudes som lirar funkig hårdrock (typ som om James Brown hade lirat hårdrock!!) i fullt dagsljus och blomsterrabatter vid scenkanten och karuseller runt omkring... Kändes hur fel som helst och publiken som borde varit nuts av det hårda svänget var mer som en tennispublik. Vilket bandet talade om just ordagrant också! Till slut fick de igång publiken på de två-tre sista låtarna men jag kan bara tänka mig vilket ös det hade varit direkt om de hade lirat i en mörk, rökig och trång rockklubb istället!
Undrar varför det bandet inte slog ordentligt egentligen? De lät väl lite väl finputsade på skiva (vinyl-lp!) men rockade rått live!

image48
Vart tog ni vägen?

Freakade små monster!!

Lillbrorsan bor i Mexiko nuförtiden och skickade ett par bilder på ett creepy kryp som kravlade omkring hemma hos honom och hans tjej Pamela. Nån sorts korsning mellan spindel och skorpion!! Nytt pet, JCG?

image44
Inget kryp jag vill hitta hemma....

image45
Nasty stuff, bro'!!

Rockklassiker, Bandit m fl

Släng er i väggen! P3 Rockster webbradio, ingen reklam!!! Överlägset, eller hur? Samma dunderbra musik men utan skräpet mellan varannan låt!
Check it out: http://www.sr.se/webbradio/?type=live&Id=p3rockster&BroadcastDate=&IsBlock=1

image43

Mustasch!!

Svenska hårdrocksälskande hårdrocksbandet Mustasch... Jag tycker de har gått från lite bonnigt wannabe-sound till tung passionerad fet birahårdrock!! And me likey!! :-)

image42
Riktiga hårdrockers har träskor! Hehe!

Time for Time Team?

Discovery channel har alltid varit en av mina favoritkanaler sen jag kunde börja se den på kabel-tv. Tyvärr har den delats upp i flera olika Discovery varianter och mina favoritprogram (historiska dokumentärer) har hamnat på något som heter Discovery Civilisations eller något liknande. Kvar finns ett Discovery Channel som mest visar hur man bygger bilar och broar mm... Inte lika roligt!
Mitt bästa favoritprogram av alla var ett som hette Time Team. Det var en serie som handlade om att ett gäng färgstarka arkeologer som fick en helg på sig att göra en utgrävning i ett område där det kunde finnas något spännande. Oftast hittade de något men inte alltid och när de hittade något så var det inte alltid det som de egentligen sökte efter.
Mycket trevligt program! Tyvärr visas inte det programmet längre på det crappiga Discovery som jag har vilket är en stor förlust. Nu har jag luskat ut att den serien visas på Kanal 9 men omdöpt till det försvenskade Tidsresenärerna. Vad bra! Synd bara att mitt kabel-tv bolag inte har Kanal 9 i sitt utbud då... Nu har det dock tänts ett visst hopp eftersom de tydligen ligger i förhandlingar, om man ska tro Kanal 9. Jag hoppas verkligen att det stämmer och att de kan komma överens snarast!

image41
Actionbild från tv serien. Skynda tillbaka till mig!!

Beslutsamhet eller...?

Klippt från Försvarets hemsida (mil.se), inte hela texten:
"Den ryska ubåten SC 305 var på sin jungfrufärd i Ålands hav den 5 november 1942. Innan den sänktes var den inblandad i en misslyckad torpedattack mot en stor konvoj mellan Åland och Sverige.

Efter torpedjakten gick två finska ubåtar på kvällen ut för att söka efter den ryska ubåten. Efter en tids spaning med hydrofoner lyckades en av de två finska ubåtarna, Vetehinen, lokalisera SC 305, bara 250 meter bort. Just vid denna tidpunkt gick den ryska ubåten upp i ytläge.

Vetehinen avlossade två torpeder som bägge gick under sitt mål. Efter mycket kort betänketid beslutade den finske befälhavaren på Vetehinen att man skulle ramma sitt mål. SC 305 gick under och samtliga 38 besättningsmän omkom.

Sänkningen anses som mycket spektakulär och ovanlig.
- Det är mycket ovanligt att en ubåt rammar en annan, det finns det bara ett fåtal fall som jag känner till, Thomas Falk, som arbetar med ubåtssäkerhet vid Försvarets materielverk, FMV."

Dam it! Den där finska ubåtskaptenen hade bestämt sig för att den där sovjetiska ubåten bara skulle ner...!! Inte undra på att Sovjet förbjöd finnarna att ha egna ubåtar efter kriget. (Som en del av de allt för hårda villkoren i fredsavtalet...)

image40
"Dont mess with us!" Ubåten Vetehinen själv...

Kul idé?

Väldigt många i min bekantskapskrets spelar eller har spelat musik, har jag märkt. Kanske vore en kul grej att sätta ihop ett litet kompisprojekt? Alla som vill vara med är med när de vill eller har tid... Replokal med trumset, PA och alla stärkare man behöver finns ju att hyra för en billig penning i Alphyddan. Portastudio och grejer finns att låna gratis och mer avancerade inspelningsmöjligheter finns på plats.
Nån som är sugen att testa?? Suger det så lägger vi bara ner men det kan ju vara sketkul med!

Som musik ska vara.
image39

Semester i siktet!

Nu har vi lagt planerna för vår semster i augusti. Första veckan ska vi åka en kryssning till Tallinn i Estland, två båtnätter och en heldag i staden. Ska bli kul! Lite variation från Åbo och Helsinki som annars brukar vara de vanliga landstigningsmålen på de längre Östersjön-kryssningarna. Hoppas vädret är bra också, Gamla stan i Tallinn ses nog bäst och med största trivseln i solsken! Den här resan blev faktiskt min födelsedagspresent till Inger nu när hon fyllde år i tisdags.
Veckan efter åker vi iväg till Gotland och ska bli där i en vecka. Inget cykel & tält-äventyr här inte utan vi ska bo på hotell och pensionat! Cykel lär det nog bli ändå då vi har planerat lite dagsutflykter inom cykelavstånd från där vi ska bo. Först blir det ett par dar i Visby med allt vad det innebär (myyycket historia där för mig att frossa i!) sen bär det av till Fårö, detta påpassligt över fredag till söndag då vi vill slippa Visbys värsta helgfylla men framför allt för att se lite natur och raukar! Sen tillbaks till Visby i ett par dar som avslutning. Tror den stan behöver lite mer tid för att hinna ses hyfsat!
Efter det blir det tre veckor på hemmaplan, helt oplanerad tid. Som riktig vilosemester ska vara... Fiskespöt ligger pyrt till då i alla fall! :-)

Gitarristen i bandet kom över en snabbis idag och gav mig ett videoklipp från spelningen på KGB. Nästan hela öppningslåten! Dunderkul att både se och höra!! Vi har ju hyfsat ös i vårat live-sound ändå, kanske? Önskar jag kunde lägga upp videon här på något sätt. Den är på 37mb. Någon som vet hur man gör?


image38

RSS 2.0