Ups & downs...

Ups & downs 1: Vi är med i matchen om radhuset och budar för fullt. Det är en kärring som budar emot hela tiden... Dock har vi lååångt kvar till vår smärtgräns vad gäller ekonomin och förnuftet. Imorgon knäcker vi henne! :-)
Ups & downs 2: Det jag befarade om midsommarafton slog in, jag åkte på nattpassen hela midsommarhelgen! Vi som har vår nya traditionella midsommarspelning på lastbilsflaket ute på värmdö-vischan och allt... Förhoppningsvis kan jag deala med dagpasset att jag kommer senare så vi hinner spela ändå.

Uppgradering?

Jag och tanten har länge sneglat på ett radhusområde nära där vi bor och varit på ett par visningar för att sondera terrängen inför framtiden. Vi var på en igår och den kändes helt enkelt perfekt. Fräsch trerummare med liten egen innergård och liten, liten gräsplätt. Det vore så otroligt skönt att komma härifrån lägenheten, jag har bott här sen jag flyttade ut från familjeboet -89! Det är verkligen ingen dålig lya eller knasiga grannar utan ett bra boende men man behöver lite ombyte och den här vi har spanat in verkar så grymt perfekt!
Det verkar vara fler som tycker så vilket bör ge en budgivning som kan bli tuff.... Vi ska till banken idag för att se hur mycket vi kan få löft om att få låna och sen se hur långt det räcker. Blir det inget den här gången så kommer det fler tåg! Jag och tanten har bott ihop nu i över tre år så det är dags att hitta något gemensamt och inte att hon är inflyttad till "mitt" hem. Fortsättning lär följa....

image27

Lördag kväll och allt är lugnt...

Var och träffade ett gäng kompisar och åt middag med dom på partybåten Patricia nu ikväll. En av tjejerna i sällskapet får födelsedagsrabatt maten-halva-priset-för-alla där och med tanke på de dyra priserna de har där så blir det nästan billigt. Dock är det kanongod mat! Dessutom blir man mätt enbart på varmrätten, vilket andra restauranger verkar ha som regel att man inte ska bli, om man inte tar en femrätters middag.... Efterrätterna är utomjordiskt goda! Jordgubbsglassen med nån bärsås till var det iaf.
Eftersom jag nu går på receptbelagd medicin pga axeln så var det läsk som gällde och när den skutan blir fullproppad med sitt helgklientel i helgform så är det dags att fly... :-) Har man alkohol i sig så orkar man med att se och höra andra som har det i sig men fasen inte tvärtom.... Så vi flydde också, mätta och glada! Faktiskt en perfekt lördagkväll egentligen. Kul sällskap, bra mat, sjöutsikt från matbordet... Duger för mig! Kommer dessutom vakna pigg och inte pank imorgon.

Rock'n'roll live!!

Så var det första "officiella" giget avklarat och jag hoppas det lät bra! Vi hade svårt att höra varandras instrument så det blev lite att spela efter det lilla man trodde sig höra och hoppas att det var i synk med resten av gänget. Som det ska vara live! :-) I logen (pannrummet) precis innan vi skulle gå på: trummisen så nervös att han ville spy, sångaren totalhaverinervös och påstod sig ha glömt alla låttexterna, jag och gitarristen så sugna att gå ut spela så vakten nästan fick hålla oss tillbaka. Rock'n'roll.....

Tyvärr har jag idag fått tillbaka min gamla nack/axelåkomma (tendinit), vilket jag kände igår att jag skulle få, så det blev till att rulla ur sängen imorse. Nu sitter man som om man hade en stödkrage på sig. Tur att jag har kvar medicinprylarna från sist jag jag kan kurera mig själv. Ännu mer tur att det inte var så här igår!

Snabba ryck!

Efter att ha satt ut en blänkare om trummisefterlysning i en musikersajt på nätet så fick vi svar direkt från en 42-årig rocker med gamla Zeppelin-trummisen som förebild. Låter ju intressant, eller hur?
Mycket med det musikaliska nu... Hinner knappt lattja med JCG på WoW ens! Druiden levlar långsamt men säkert, dude. :-)

Goda nyheter!

Spelningen nästa vecka och inspelningen av de sista låtarna i helgen är räddade nu då vår fd trummis också kände för att avsluta samarbetet på ett snyggare sätt än med hårda ord. Gött!! Då får vi lite andrum i sökandet av batterist och behöver inte ställa in något....

Trummis sökes. Igen... Och igen!

Det verkar ligga en förbannelse över vårat band! Inte nog med att vi söker en sologitarrist sedan länge, så tappar vi nu vår trummis till ett annat band! Elände med tanke på skivinspelning och kommande livespelningar! (Fler inbokningar är på gång.) Vår gamla trummis som hoppade av förra året har dock visat stort intresse för få att komma tillbaka och har så gjort sen januari. Nu blev det som han ville och igår blev han eld och lågor när han fick beskedet att han var med i bandet igen. Idag skulle vi genrepa inför spelningen nästa vecka med vår nygamla trummis hela eftermiddagen och kvällen och i helgen skulle vi åka och spela in med killen. Döm vår förvåning när han ringer i förmiddags och talar om att han ångrat sig och inte vill vara med ändå! Vad fan är detta?! Först tjata ett halvår och sen skita i det ändå när det blir som han vill!!
Vi åkte och repade med en kompis till bandet bakom trummorna som kunde tänka sig hjälpa till med skivinspelningen men inte giget nästa vecka eller vara kvar i bandet. Det lät ok när vi spelade men kändes surt ändå, vi vill ju ha en ersättare fullt ut... Nu försöker vi få senaste ordinarie trummisen att spela på giget som en avslutning men det utböts en del bittra och hårda ord när bandbytet blev känt så det ser mörkt ut....
Nu jagar vi trummis för fulla muggar. Igen. Någon där ute som känner sig sugen att testa? 
Vi finns på www.myspace.com/jernrot 

Silver igen...

Fast jag inte tittade! Då kanske det inte är mig det hänger på i alla fall...? Mina stackars Lejon som kämpade in i det sista, såg jag på sporten. Nåja, så länge man kämpar så är det ok att förlora! Mina grönvita favvosar vann visst på Söderstadion men det utan att göra en bra match. Hmmm. Är det ok att vinna utan att kämpa då?

Howdy! Yiiiehaaaw!

Efter att min käre vän JCG tipsat mig om att söka CMT på nätet så hittade jag dom igen! Dam' it!! Thanks, dude! På www.cmt.com fanns dom ju, varför tänkte jag inte på det?! Tur att man har polare som tänker åt en när man själv inte grejar det.... Radiokanal, shop, topplistor mm mm! Här måste utforskas!! CMT är KULT!!

Eller vad säger ni om denna snajdiga öl-öppnare? Vill ha! Jag fyller år idag så nån kan väl köpa den till mig?
 
image26

Suomi!!

Såg lite på tv nyss när poängen fördelades i melodifestivalen... Stor humor! Flest grannländer vinner, är det hemliga receptet för den tävlingen. Säkert kommer det gnällas i stugorna om det men i princip ALLA röstade så, inklusive de skandinaviska länderna!
Nä, desto bättre tv är det på MTV faktiskt där de för en gångs skull visar hårdrock för hela slanten, som motvikt till schlagern! Länge sedan man tittade på den hiphop-kanalen...
Kan ingen starta upp CMT igen? Country Music Television, som ni som haft Kabelvision länge kanske minns? Där lärde vi känna storheter som Boxcar Willy och hitlåtar som Honky Tonk Superman och jinglar som meddelade oss att se på CMT för det var "music 'til the cows come home..." Hälften av videosarna handlade om truckdrivers med avklippta ärmar på skjortan och cowboyhatt på huvudet och dom hade brustet hjärta... CMT, kom tillbaka!!

Folk som känner mig vet att jag älskar hockey och särskilt när mina kära Finska Lejon spelar. Tyvärr har de en tradition av att alltid förlora på det mest smärtsamma sättet som det bara går. Oftast i en final och allra helst mot Tre Kronor... Pga all smärta och nervproblem det innebär att hålla på Lejonen så har jag inte tittat en enda sekund på hockey-VM i år! Dels för min egen skull men också för att när jag brukar titta så går det alltid åt skogen för Lejonen. Så jag hjälper dom, alltså! Det verkar ju funka för nu är de i final mot Kanada, de gamla Kron-dödarna! Självklart kan jag inte titta på finalen imorgon för att inte jinxa deras flyt.... Däremot kan jag supporta härifrån!

Hyvä, Suomi!
image24

Gig inbokat!!

Fick ett sms från sångaren att vi fått ett gig inbokat den 24 maj på KGB Bar & Restaurant, Malmskillnadsgatan 45!! Det är en helkväll med sex olika band från Studiefrämjandet och vi går på som nummer fyra. Första bandet drar igång kl 19.30 så vi beräknas börja kl 21, varje band har bara ca 30 minuter på scenen men vadå? Det är gott om tid för oss att rocka loss taket på det där haket!! Det är inte premiär för oss men dock premiär för en offentlig spelning! Ska bli såååå kuuuul!!! Skönt stuk på stället med! www.kgb-bar.com


Ni kommer väl dit!?!?


Upgrading my stuff!!

Efter att ha konstaterat att min gamla  multieffektpedal till basen inte räcker till längre så beslutade jag att sälja den gamla och införskaffa ny. Den gamla Zoom 607:an var en utmärkt nybörjarpedal med ändock mycket ljud för pengarna! Tyvärr väsnas den lite när den ska vara tyst, vilket märks när man ska spela in på datorn och så...
Efter en kortare jakt idag på Musikbörsens affärer på Söder och sen i city så kunde jag lokalisera en sådan som jag spanat in! Den låg och väntade på mig i butiken på S:t Eriksgatan 58 (tror jag det var...). De hade även min basmodell där så jag kunde testa med rätt gear! Kanon! Epiphones Thunderbirds var ju helt slut i hela stan för en månad sen... De hade t.o.m. den korpsvarta sk Gothmodellen och den var astuff, dock inte "jag". Min modell rular för mig!
Efter ca 20-25 minuters testande så hade jag och pedalen blivit kära i varandra så det var bara att handla loss den. Planen var att testa den där och sen handla den på billigare men mycket sämre musikaffären Jam (otrevliga, ointresserade försäljare!) men jag tänkte om och tycker att bra och trevlig service ska fasen löna sig! Gladeligen betalade jag ett par hundra mer för den på rätt ställe! Så nu har jag en tusen gånger grymmare version av Zoom's multieffektpedaler än min gamla trotjänare, som ligger på Tradera för vidare tjänstgöring förhoppningsvis. En Zoom B2.1U med allt, allt bättre och mer utav samt en inbyggd trummaskin (enklare variant men ändå!) med 40 färdiga rytmer. USB interface! Storbonusen är att Cubase LE ingår!! Right on, jag som letat bra musikprogram till burken!! Mer avancerad men enklare att hantera, tro't eller ej.... Rock'n'roll!!!!

image22
Hej då och tack för allt!!!

image23
Välkommen!!!!

Hej & hå!

Har vilat foten nu i ca en vecka men den envisas fortfarande att svullna upp när jag går... Störande som fasen! Har köpt seriösa jogginskor nu som bara står och väntar. Jag får cykla istället för springa och det är ju ok men det som stör mest är att vårat korplag kör sin andra match imorgon och jag kan nog inte vara med! Blä! Jag sticker nog dit och kollar ändå. Nu ska jag kombinera motion med nytta för jag måste cykla till Tyresö centrum och inhandla kattsand. Det blir ett bra motionspass med drygt sex kilo sand i ryggsäcken! Ride on!

W.T.F!?

...är ryssarnas problem egentligen?? Att försöka lägga sig i sin gamla fd ockuperade lydstats egna angelägenheter på det skitsättet de gör nu! Om jag vore estländare så skulle den sovjetiska soldatstatyn symbolisera lika mycket ockupantmakt som en tysk soldatstaty skulle gjort! Förresten tog Stalin ihjäl mångdubbelt fler än Hitler av oskyldiga civila!! Att de flyttar statyn och soldatgravarna vid den till en krigskyrkogård istället- vad är problemet? Det har ryssarna själva gjort i Moskva, för i helvete!! Då var det inga protester eller så, konstigt nog. Typisk jävla dubbelmoral! Attackera ambassadören och ambassaden, IT-attacker från ryska myndigheter mot estniska myndighetssidor, inställda avtalsenliga leveranser av kol och olja... Väx upp, för fan! Visst, oskyldiga ryssar blir behandlade som skit i Estland och det är värdelöst men tyvärr sitter det nog i en hel del bitterhet efter ca 50 års ockupation, deporteringar och diskriminering...
Nä, allt mitt stöd går till Estland och esterna mot den stora sönderkorrupta ryska björnen i öst! Men men, vad kan man förvänta sig av ett så kriminellt besudlat land som styrs av en fd KGB-general som president.... Det är ju inte första gången i historien de är aggressiva mot ett litet grannland! (Ursäkta språket i inlägget men jag blir förbannad på riktigt!!)

image21
Stå upp för er självklara rätt att styra ert eget land, Estland! Hela världen på er sida!!

Vid närmare eftertanke...

Har i tidigare bloggar gnällt på att det knappt görs någon bra hårdrock längre. Back in my face! Har haft Bandit på hela dagen på jobbet idag och måste glatt erkänna att jag har fel! Jag har fått höra massor med bra ny hårdrock. Och bra svensk sådan också!! Särskilt den scenen trodde jag var stendöd för mig sedan Electric Boys la av... Tji fick jag, tack och lov! Tyvärr får man inte alltid höra vilka som spelade utan det blir nog till att lyssna lite mer på rockstationerna för att uppdatera sig. Många band är väl inte "nya" som nystartade utan nya bekantskaper för en insnöad oldschool-hårdrockare som mig... Mustasch, Pain, Machinae Supremacy är väl de svenska banden jag ska kolla mer på.
Jag trodde de flesta nya moderna banden som slog antingen körde med growl, rap, scream eller annat (för mig) extremt crap. Jag måste haft totalfel eller så var det en sådan fluga just då som fallit ifrån nu. Vad vet jag? Jag är glad som det är.

Har betat av ca 20 övningar i gitarrhäftet idag och lattjat desto mer! Mycket givande idé att ta med guran hit till jobbet på en helgdag!!

No pain - no gain?

Har börjat återta min bättre grundkondis nu genom att motionsspringa ett par gånger i veckan. Jag har blivit varse om hur viktiga ett par bra dojjor att springa i är! Imorse när jag gick upp så hade jag så ont i högerfoten att jag haltade... Gör det fortfarande. Rundan jag springer är ungefär 60% på asfalt och resten på grus/sand. På torsdag får det nog bli en sväng till en sportaffär och inhandla ett par dugliga pjuck! De jag har idag är ett par arméns från typ 2001... Min kära sambo påminde mig om att sportskosulor är färskvara så de här har nog gjort sitt. Vilket känns i högertassen.
Får väl cykla tills foten är helad igen! Vi är ju bortskämda med bra cykelstråk där jag bor. Dessutom är det väl dags att dra upp vårgäddan nu? Har ju ett nytt inhandlat fiskekort i plånboken sen ett par veckor! Om nu spöt har överlevt vintern i vår överbelamrade klädkammare/förråd... Det förra hade ju överdelen knäckts på mitten när jag grävde fram det. Det brukar inte bli så mycket fiske som förr men jag brukar köpa fiskekortet varje år ändå för cashen går ju till sjö- och fiskevård i våra sjöar. Då känns det ju ok om man kan nappa upp en gädda eller två per år. (Som vi dessutom äter upp!) Give some - get some!
Dessutom är det så otroligt avkopplande och skönt även om man inte får någon fisk....
image20

Nice?

Eftersom jag jobbar hela valborgshelgen så hade jag möjligheten att se valda delar av stan i ett 'innan- och efter' perspektiv. Igår kväll på min väg hemåt mötte jag idel festklädda ungdomar med dryckespåsarna som standard-accessoar. Det var glatt och kul! På bussen vällde det in familjer som skulle till de lokala brasorna och man kan bara flina åt de manliga vuxna som hade ölburkar i jackfickorna och handen tryckt mot en konstig utbulnad i innefickehöjd. Utbulnaden hade en misstänkt kontur av en flaska...? Busigt smugglande förbi busschaffisen, som på gamla goda tiden? Stämningen var dock god. Kul!
Imorse när jag åkte till jobbet igen så var staden öde, förutom jag och de vanliga gängen med byggjobbarklädda, stubbsnaggade, östeuropeiska knegarkillarna. I Slussen låg två enorma spyor och det stank piss överallt och som vanligt totalt "McDonaldsdekorerat"! Tänk så mysigt med alla dessa rödgula pappmuggar, pommes-askar och hamburgarpapper det blivit i Slussen på helgerna efter att McDonalds öppnade sin sylta där.... I tunnelbanan låg en smarrig spya och spred sin doft. Hoppade av i Östermalmstorg och väntade in mitt rätta tåg och där låg en finfin spya och stank i hård konkurrens med pisslukt. I nästa tåg varken luktade eller syntes det någon passerad mat/dryckblandning på golv eller säten! Måste varit ett nyinsatt tåg. Slutligen på Stadion låg en välkomstkommité i form av en klart godkänd spya. 
Valborg eller "amatörernas afton" verkar ha avlöpt traditionsenligt i år med.

Idag lär det inte vara mycket verksamhet här så jag tog faktiskt med mig nya guran och det medföljande kurshäftet. Lite lär man väl hinna plinka idag och kanske lära sig lite också?

RSS 2.0