Skivköp, del 2!

Med två stora marknadsplatser i Nacka (Sickla och Forum) hoppades jag slippa åka in till trängseln i city men icke, det lilla utbudet som fanns i de fåtaliga affärerna med musik-cd innehöll endast de absolut säkrast säljande svensson-grejerna. Eller som hon som ansvarar för skivutbudet i ena affären sa: ibland inte ens det!
Fine, om man nu vill köpa Gessle, Kidz Hitz, Ledin eller Poodles och dylikt.... Oh well. Nu har jag beställt via nätet istället. Principsak!

Däremot fick jag hem en tidigare film-beställning idag: The Young Ones! Har hunnit avnjuta två avsnitt ikväll och det var mycket bättre än vad jag kom ihåg!! Brutalt roligt!!

.
image83

Skivköp!

Igår släpptes favvogruppen Avenged Sevenfolds nya platta. Äntligen!! Så, idag ska jag ut och köpa en skiva i affär. Minns knappt när man gjorde det sist... Vart går man? Hmm.

I väntans tider...

Provrepet avklarat och jag tycker inte att jag klantade mig allt för mycket heller. Med tanke på de omständigheter och förutsättningar som rådde iaf... Vilket jäkla inspirerande ÖS det var att få lira deras irländsk/keltisk/svenska-folkmusik-rock med så duktiga musiker som dom!! Inte mycket som slår en lite distad el-fiol... ;-) Nu får jag vänta i ungefär en vecka på besked om det blir någon fortsättning. (Nästnästa tisdag senast.) De skulle testa några till innan dess... Hu! Fingrarna får vila lite men inte nerverna. Rock'n'roll, sa vi va?

Nytt band på G?

Istället för att ta en liten paus från musicerandet, som jag planerade, så har jag ramlat på ett så otroligt coolt band som söker basist akut. Skulle det inte bli jag som blir deras basist så lär jag ändå gå på deras spelningar och köpa deras kommande platta! De har exakt det där soundet som jag saknat hos förra gänget!! (JCG knows...)
Oh well... Förutsättningarna:
-På söndag kl 14 ska vi provrepa i Kvarnholmen.
-Jag jobbar nattpass i helgen så det blir som kl 02 på natten för mig.
-Jag har två nattpass (ett kvar nu) att repa in fyra-fem av deras låtar från internet.
-Jag måste ha med min basförstärkare som står ute i vår gamla alternativa replokal ute på Värmdö och jag saknar ju körkort.
-Det är runt tio basister till efter mig som vill provrepa med de här.

Med dessa förutsättningar- hur kan jag misslyckas? Rock'n'roll!!!


Bandbyte...

Efter att ha lagt ner hjärta och själ i vårat band i snart två år så var det nu dags att hoppa av tåget. Främst för att jag vill spela annan musik. Mer typ oldschool rock än den hybrid av hårdrock/punk/vikingarock som vi körde... Jag fetgillar bandet och musiken men jag måste inte lira den mer, helt enkelt. Som tur är hade vi en hang-around kille som lirar både bas och trummor (ja, han testades även när det söktes trummis) som hoppar in och greppar basyxan. Avbrottet kommer då bli minimalt för bandet vilket känns bra.
När killarnas besvikelse har lagt sig så kommer de inse att det var större bandlojalitet att hoppa av med öppna kort än att stanna och våndas och sakta fräta sönder bandet inifrån pga vantrivsel. Dessutom blev det en hel del slitningar då de andra tre var hyfsat partajande singelkillar med normala arbetstider och jag med förhållande och knasiga arbetstider. Vad man än valde att prioritera blev mer eller mindre "fel"...
Nu kollar jag efter ett annat band att hoppa in i. Efter att ha haft en annons ute på en musikersajt har jag fått in ungefär ett svar varje dag med en hel del intressanta (och andra) förslag från band. Särskilt ett är mycket intressant... Vi får si vad som händer. Jag har inte bråttom och bidar min tid...
Dessutom har jag en annan försummad grupp som tiden inte räckt till alls, nämligen polarna.

Money talks....

Klippt från Aftonbladet.se :
"Daniel Tjärnqvist väljer att rata Djurgården.

Han kan inte av ekonomiska skäl inte spela i Sverige.

- Jag måste vara ur landet innan den 25 oktober. Annars blir jag skatteskriven i Sverige. Nu blir det Ryssland eller Salzburg för min del, säger Tjärnqvist."

När man läser de här artiklarna om idrottare som inte bor i Sverige pga ekonomiska(skattesmitar-) skäl undrar man hur det är när de blir skadade? De kommer väl inte till Sverige och tar del av den svenska sjukvården då? Landslagsläkare, svenska sjukhus mm betalas väl av svenska skattepengar? Hur rimmar det om de inte vill betala sin del av kakan men ändå vill bita i den?! De betalar väl för sig om de utnyttjar vår skattefinansierade sjukvård?!
Om inte: Ta ifrån dom passet när de lämnar landet!


Tommy diggar också!

Fogertys nya platta Revival!! Creedence soundet.... No further comments. Lyssna, för böfvelen!!

image82

Tommy diggar!

TV-serien Rome!! Överlägsen allt som gjorts om Rom i vad gäller film eller vad-som-helst. Inga resurser har hållits på och intriger, skådisar, miljöer är helt bäst! Se, för böfvelen!

image81

Man blir så jävla trött...

Ser att några blöjbarn (i vilken ålder de än må vara) kastat in saker på Söderstadion igen... No further comments.

image79
En av kastarna fångad på bild...? (Som jag ser dom iaf!)

Ouch!

Efter att ha haft våra badmintonracketar utlånade i drygt ett år (B!!) så gjorde tanten och jag en comeback på badmintonbanan idag. Snacka om att man tappat all timing och smidighet. Den lilla som nu fanns innan... :-)
Det är inte samma grej att springa ett par kilometer som att köra en timme badminton! Det blev man ju varse om idag... Om ett par  veckor är det väl bättre? Hoppas jag.

Reclaiming my life!

I sann och god JCG-anda har jag tagit tunga och viktiga beslut som är tänkta att ge mig mitt livsrum åter! Jag talade idag om för mina sedan ett år nya och väldigt kära kollegor att jag kommer lämna dom när mitt anställningsavtal går ut i årsskiftet... Efter många sömnlösa grubbelnätter och med nyvaken stressmage har jag vägt fördelar mot nackdelar med nya kneget och dess mycket speciella arbetstider och extremt långa arbetspass (halvt dygn!) och kommit fram till att jag ska lämna nya skeppet och gå tillbaka till mitt förra i Posten.
Dock inte som brevbärare utan i annan postal tjänst, troligen i Årsta och med sikte på en mer arbetsledande tjänst. Utvecklingsmöjligheterna på min tjänst i Försvaret var ytterst begränsade och med tanke på det politiska budgetstrulet så kändes allt väldigt otryggt och osäkert om man tänker sig fem-tio år framåt. Jag ska knega i drygt 25 år till! Man fick mer en oroande känsla av avveckling än såg någon utveckling.
Jag är väldigt glad att jag fick den här chansen att prova i ett år och att jag tog den! Tänk vilket grubbel om jag inte ens testat... Hu! Särskilt när det faktiskt var dom som kontaktade mig och erbjöd mig vikariatet.
Oh well! Nu siktar vi mot framtiden och vad den nu har med sig. Jag ska ju knega kvar i minst ett kvartal till och under tiden ska nytt kneg nosas fram i Posten! Listan med internt utlysta tjänster vår både lång och varierad när jag kikade nyligen. Det känns väldigt skönt att ha bestämt sig och att beslutet känns rätt. 
Det sociala livet har blivit fruktansvärt lidande av det knasiga schemat och jag började bli lite orolig för förhållandet med... Reclaiming my life, som sagt!

Grönköpings Veckoblad?!

Ledig idag så då tänkte jag sitta i lugn och ro och zappa igenom text-tv nyheterna till frukosten... Man får ju dåndimpen och sätter morgontéet i halsen flera gånger om! Vad är det för värld vi lever i!?
- En av polismördarna från Malexander hunger- och vätskestrejkar i protest mot att de intagna inte får krama om sina anhöriga. Ja, att sitta i fängelse innebär vissa förändringar mot att inte göra det. Det kanske du skulle ha tänkt på innan du rymde från finkan tidigare och sköt ihjäl poliser, idiot!
- En tredjedel av befolkningen i Zimbabwe riskerar att svälta till döds pga Mugabes misskötsel och misstyre av landet. Att stifta lagar om att hudfärgen ska bestämma om du får leda jordbruk eller företag, mörda/misshandla/fängsla ickevåldsamma oppositionella som inte tycker det är en bra politik, att världens hjälpsändningar bara går till de som har partikort i Mugabes parti eller går på deras politiska möten = Rasistisk, diktatorisk bananrepublik! Pröjsa någon att sätta en kula i pannan på honom innan det blir mass-svält. Det har redan gått för långt.
- President Hugo Chavez i Venezuela beslagtar utländskt ägda företag, stänger oppositionella tv-kanaler (som inte säger vad han tycker), konfiskerar inhemskt ägda affärer om de inte låter staten bestämma priserna i butikerna, håller flera timmar långa tv-tal varje dag. Bananrepublik!
- Denna ständiga kontrovers om Muhammed-bilder eller rondellhundar... Dagislarv! Togs till skyhöga komiska nivåer när Iran utlyste en egen teckningstävling som skulle häckla förintelsen av bl a judar under andra världskriget. Bananrepublik! Irans president på besök i ett amerikanskt universitet fick frågan om hur Irans homosexuella behandlas. Svaret: Det finns inga homosexuella i Iran. Att det svaret bemöttes av hånskratt behöver väl knappast nämnas. Stackars iranier...
- Lukasjenko i Vitryssland och Kim Jong Il i Nordkorea. Dont get me started... Bananrepubliker av bisarra mått där folket (och militären) borde göra processen kort med sina ledare och införa riktig demokrati!

Det borde de göra i Zimbabwe, Iran, Kina och Burma också. Snarast!
.

image78

RSS 2.0