Berättarkonst.

Läser en bok just nu om det kanske inte så heta ämnet Kalla kriget, av Björn Kumm. Ett typ-exempel på hur en duktig berättare kan få ett inte allt för spännande ämne att bli hur spännande som helst! Jag är som bekant väldigt historiaintresserad men inte så mycket av närtidshistoria. Det var ju fortfarande ett aktuellt ämne när jag gjorde lumpen! Tur att det finns duktiga berättare som kan intressera folk för saker som de vanligtvis kanske ser som lite mossiga. Ett annat exempel är Herman Lindqvist som kan få tradig "skolbokshistoria" att bli hur spännande som helst!
Låt dom killarna och tjejerna göra skolböcker. Det är en order!!

Arena!

Läste att bajen ska få en ny arena istället för gamla, fina men för lilla Söderstadion. Skönt! I Metro skrev dom 20000 men på bajens hemsida står det 30000 i publikkapacitet? 30 är väl bäst om de ska använda den till annat. Konserter och så. Fy fan vad skönt att få en riktig arena på rätt sida av stan och att kunna gå på matcher igen utan att behöva köpa ett säsongskort för en förmögenhet eller spontangå men få sitta på kortsida rakt över Nynäsvägen.
Hoppas nu bara att de gör en bra deal med allt så bajen inte kommer endast ha råd med att spela på en flott arena utan även kommer ha råd att ha ett bra lag....

Rockers!

Kände mig tvungen att plåga alla med lite mer om min favvogrupp (Avenged Sevenfold) för tillfället. Hittade en så träffsäker recension från GP:

"Schizometal Ibland är det svårt att avgöra om kvintetten skämtar eller om de bara tar ut svängarna. På kaliforniernas fjärde album utgör klassisk metal grunden för ett möte med punkpop, emo och till och med country. A little piece of heaven blandar in cirkusmusik och skräckfilmskörer. Lite som Nightmare before Christmas i rockoperaversion. Det finns också ett par "vanligare" låtar för dem som gillar genombrottsplattan. Soundet kan bli väl polerat ibland, men Avenged Sevenfold verkar ha så kul att det är svårt att inte gilla det."

Seså!! Nu bokar ni in Stockholm i turnélistan på momangen!!

image88

Årets bajen...

Fotboll, alltså. De är ju med i så jäkla många sporter nu...

Årets...
- Mest saknade: Kingson! När han hoppade in i målet de första elva matcherna som nödlösning var bajen med i guldracet på allvar. När han försvann var de nästan inblandade i bottenstriden...

- Största överraskning: Chanko! "Hyfsad" vikarie för Mikkel Jensen som defensiv mittfältare, eller?! Vem anade det? Sveriges snabbaste och mest tekniska defensiva mitt? Fattar inte varför Daniel Andersson blir uttagen till landslaget gång på gång men aldrig Chanko!! Tjänstefel!

- Besvikelse: Charlie Davies, tyvärr. Hypad och uppskriven som målskytt innan säsongen men visade sig vara totalt oskolad i taktisk fotboll. I college-ligan i USA räckte ren talang och snabbhet till landslaget men i allsvenskan räckte det till bänken... Tränarn Gustavsson har hårdgnuggat Davies och hattricket i allra sista matchen kanske är frukten av det? Man får ju hoppas.

- Stabilaste: Sleyman! Förr om åren en säkerhetsrisk som ytterback men numera stenhård mittbacksgeneral!

- Olyckligaste: Hellström! Hu, vad jag lider med honom... Äntligen tillbaka i bajen igen efter succé i Assyriska men skadad direkt (hej, Kingson!) sen frisk men lite osis i första matcherna och totalsågad i media och sen skadad igen... Nu borta kanske hela nästa säsong också och bajen letar målis igen. Är det något voodoo-trick eller så på honom och bajen??

Synd att muppar som har kastat in saker på plan har sett till att bajen har fått så feta böter så de kanske inte har råd att värva en så bra målis som de ville ha.... Retards! Eller för att citera min vän JCG: misslyckade aborter!

Hoppas de hittar ett par nya roliga fynd i ungdoms och talanglaget till nästa säsong! Can't wait!!!

image87
Chanko hyllas!

But why is the rum gone?

Ah... Dom som känner mig vet att jag stordiggar äkta pojk-matiné-äventyrs-filmer á la Indiana Jones och liknande. (Mer än äkta b-skräckisar, hehe!) Nyss har jag precis avnjutit sista delen i Pirates of the Caribbean trilogin. De filmerna är exakt den typen som jag älskar! Jag hoppas verkligen inte att det slutar som en trilogi och det är ju lite upplagt för en fortsättning.... Fasen, kan dom skaka liv i Indy till slut så borde det finnas hopp om mer piratäventyr senare, right?! Sådana rullar kan man se om och om igen...


Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

.

image86

Snart kollar jag....

....på Vrakletarna på SVT 1. Ett svenskt Timeteam(se tidigare inlägg)-inspirerat program med marinarkeologi! Coolness!! TV-licenspengarna är kanske inte helt bortkastade då? Tydligen är dagens avsnitt bra eftersom det sedan igår har stått i media om vrakfyndet. Har undvikit med flit att läsa eftersom jag vill se programmet först. Kan inte media vänta tills efter programmet innan de börjar skriva??

Nattfunderingar...

Sitter här på ett av mina eviga nattpass. (Fram till sista januari i alla fall...) Kan inte släppa det som Reinfeldt sa när det stormade som värst kring senaste (inte sista, lovar...) skandalen när hans närmaste medarbetare var på fyllan trots viktig jour och beredskap: Det är ok att ta sig ett par glas även under jour. Gäller det även oss som sitter i jour och beredskap i Försvaret? Brandkåren? Polisen? You get the point, antar jag. Troligen inte och det är nog ingen som vill det heller. Skrämmande uttalande från en statsminister eller ett dåligt försök till att förringa en pinsam men allvarlig situation? Tur att vi inte är en kärnvapenmakt eller så utan bara ett litet hillbilly-land på gränsen till Nordpolen....

Läste att alla olika krig i Afrika kostar lika mycket som allt bidrag som går dit. Stämmer det är det ju helt sanslöst! Hundratals miljarder varje år som borde leda till utveckling av regionen men som bara rinner ut på andra sidan och ger upphov till mer kostnader och framför allt lidande! Dags att ställa lite krav på motprestationer snart? Typ sluta slåss!! Känslan man har nu är ju att de inte behöver lägga sina resurser på mat och utveckling utan kan kriga på för omvärlden ingriper vid ev svält.... Situationerna är säkert tusen gånger mer komplicerade än så men ändå. Känns fel. Resurserna borde gå till bättre saker.

Nu har de äntligen börjat gräva och röja där de ska bygga vårat nya hus! Huset där vår nya lägenhet ska ingå i, kanske man ska säga... På tiden! Vi ska ju flytta in om drygt ett år. Måste man gå dit och coacha byggarna lite?

Det verkar bli en lugn och stilla natt. Inte ens knäppisarna är vakna. Tur att jag tog med ett gäng b-/c-skräckisar! Min nya fetisch.... Keffa skräckfilmer där uselheten är den stora behållningen. Stor underhållning ju! Hemligheten med att hitta dom är att köpa sk Halloween-pack och liknande med oftast runt tio dvd-filmer till priset av runt hundringen. De brukar innehålla en eller två lite kändare filmer vilket gör att de andra åtta, nio är av den mindre ädlare sorten. Det är dom man ska fokusera på!

image84
The good stuff!! :-)

Grubbel, grubbel, grubbel....

Arbetsledningen på mitt nuvarande jobb i Försvaret är inte glada över att jag ska tillbaka till mitt gamla jobb i Posten i februari. Idag fick jag frågan om jag kunde tänka mig att tänka om mot ett lönebud...? Dessutom är ledningen mer än väl medvetna om att arbetstiderna är knasiga så de vill ändra dom. "Inom snar framtid..."
Fan vad svårt! Jag vill ju inte tillbaka men arbetstiderna knäcker mig. Kan man stå ut en tid till om man vet att de kommer att ändras? Samtidigt som man kan få ett litet lyft i plånkan som plåster på såren? Allt hamnar i en ny sits som måste gås igenom nogsamt nu... Grubbel, grubbel, som sagt. Jaha.... Hejdå nattsömn på ett tag igen!


Musikpaus...

Det blev inget nytt band direkt. De som jag provspelade med hade en kompis till några av bandmedlemmarna som helt plötsligt dök upp och ville vara med... Då är man i princip chanslös som "främling" eftersom personkemin är prio ett i ett band. Har man en kompis som aspirant så vet man vad man får och jag kan inte säga något eftersom jag hade gjort likadant själv. Varje gång! Tyvärr dök den här killen upp efter att jag hade provspelat så jag fick leva i falsk förhoppning ett tag då det var verkligen positiva tongångar från det hållet.... Oh well. Life goes on.
Nu ska jag passa på att njuta av att inte behöva grubbla över låtar, repningar, bandrelationer, spelningsletande mm mm... Vad ska man hitta på med all tid man fick loss helt plötsligt?? Najs! Jag fortsätter väl att söka band lite halv-passivt.

Moderaternas meritlista efter ett enda år i makten....

Listan lånad från aftonbladet.se. Man tror ju knappt sina ögon! Vad är det för jävla pack som leder landet egentligen?? Man storknar ju av den arrogans och likgiltighet inför lag och moral som de rikare & finare folket visar. Riksdags- och regeringspolitiker dessutom!! Har de ingen skam i kroppen alls!? Hahaha, säger jag till alla er som röstade på packet. This is what you got! Tyvärr drog ni skiten över oss andra med.... Vad krävs för nyval, någon som vet? Känns som om det är dags snarast innan hela världen skrattar ut oss ännu mer, (m)yglare!!

Moderaternas avhopp, fusk och skandaler

6 oktober 2006. Fredrik Reinfeldt presenterar sin regering.

Maria Borelius

14 oktober 2006. Handelsminister Maria Borelius (m) avgår efter bara åtta dagar. Hon erkänner att hon trots miljoninkomster haft svartbetalda barnflickor och att sommarstället ägs av ett företag i skatteparadiset Jersey. Borelius har inte heller betalat tv-licensen.

Cecilia Stegö Chilò

16 Oktober 2006. Kulturminister Cecilia Stegö Chilò (m) avgår efter medgivanden om svartbetalda barnflickor. Hon erkänner att hon inte har betalat tv-licensen de senaste 16 åren.

Anders Borg

17 oktober 2006. Finansminister Anders Borg (m) erkänner att han anlitat både städhjälp och barnvakt svart. Även migrationsminister Tobias Billström (m) medger att han under flera år struntat i att betala tv-licensen. Båda sitter kvar trots massiv kritik.

Carl Bildt

8 januari 2007. Utrikesminister Carl Bildt (m) hamnar i blåsväder för sina aktier i bland annat rysk gas. Överåklagare Christer van det Kwast inleder en mututredning av hans optionsaffärer i Vostok Nafta. Bildt erkänner att "det kan ha uppstått missförstånd" men får sitta kvar. Utredningen läggs ner.

Mikael Odenberg

5 september 2007. Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår i protest mot nedskärningarna i försvaret.

Ewa Björling

13 september 2007. Handelsminister Ewa Björling (m) har gjort sig skyldig till byggfusk genom en generös tolkning av ett bygglov. Länsstyrelsen beslutar att hon måste återställa huset på Ekerö.

Ulrica Schenström

1 november 2007. Ulrika Schenström, statssekreterare i statsrådsberedningen och Reinfeldts närmaste medarbetare, avgår efter att Aftonbladet förra veckan publicerat bilder där hon pussas och uppträder berusat med TV4:s politiske reporter Anders Philblad.

Nicola Clase

2 november 2007. Schenströms ersättare, statssekreterare Nicola Clase, erkänner att hon betalat hantverkare svart.


RSS 2.0