Tebax...

Så var man hemma igen från Gotland. Som tur är så har jag semester även nästa vecka så man kan mjuklanda lite... Gutelandet var GRYMT skönt och jag skulle lätt kunnat bli kvar där längre. Kanske för gott! Det är första gången jag känner så någon annanstans än där jag bor nu.
Det gläder mig oerhört att "brushan" i Mexiko klarade sig bra och även att han passade på att gifta sig. Grattis igen till honom och hans bättre hälft Pam!
Lite bildgalleri från Gotland. Vi plåtade typ 80-90 bilder så det blir ett minimalt axplock bara...

image64
Klassisk Visby-vy. Mur + vallgrav. Den närmaste delen av muren som ser lappad och lagad ut är den sk "Lübska bräschen". Lübeckarna tog sig in här på det oartiga sättet en gång... Fy!


image65
St Göransportens försvarstorn. Observera stenen som är inkilad i skyttegluggen! St Göran är bl a soldaternas skyddshelgon och den här skytten som stod i gluggen har allt att tacka sitt helgon... Om han överlevde shocken. Ja, stenen har suttit där ett par hundra år!


image66
En av Visbys alla katolska kyrkoruiner. Troligen St Nikolais ruin. Inte många av alla verkligen ståtliga (måste de ha varit) kyrkor överlevde reformationen när vi blev protestanter.


image67
Dock överlevde den här, St:a Maria. Numera domkyrkan i Visby. Svårt att tro att den är från samma tid som de andra ruinerna... 11-1200-talet alltså. Stilig kyrka dock!


image68
Inger + rauk. Nu är vi på Fårö. Blåsigt, blåsigare, Fårö...


image69
"Altaret" i Lummelundagrottan. Ett måste för alla Gotlandsturister. Så även för oss.


image70
Nej, inte gutarnas svar på Stonehenge utan Galgbacken. Förut låg det balkar mellan pelarna där snarorna hängde... Brott & straff, old-school!


image71
Jag har precis knäckt denna drygt 2000 år gamla labyrint! Därav kostar jag på mig en kanske lite stöddig uppsyn...


image72
Som sagt, Visby är en mysig stad! Avnjutes dock helst efter den värsta turistperioden!


image73
Så här transporterar man sig BÄST på Gotland! Motion med nöje kombinerat.

Sista rapporten från lillebror innan Dean....

Lillbrorsan skickar ett sista mail från Cancun innan elen stängs av:

"Sa...

Har nu ca 30-40 minuter pa oss att fixa allt som behover el, sa nu blir det sista mailet samt Super Express Tv tittande!!! :)

Orkanen har nu dragit in over stackars lilla Jamaica.. de har ej haft en orkan sedan 1985 eller 1988... badar ej gatt med andra ord :(

De goda nyheterna for oss har i Cancun?? Jo, Dean har sakteliga dragit sig soderut, sa hoppningsvis blir det ingen direkt traff!! Det skulle spara en hel del liv och forstorelse...

Det negativa da? Klart som fan att det finns nat negativt med att han sneddat av soderut lite - den varsta effekten ar delen som ligger NORR OM sjalva "ogat"... med andra ord, CANCUN... sa javla typiskt :)

Nyss for ca 2 timmar sedan infordes "torr-lag" dvs ingen alkohol far saljas. Elen klipps alltsa om ca 30 minuter... Imorn bitti(mandag) verkar det bli ett "frivilligt utegangsforbud", hur fan det nu funkar!  Imorn eftermiddag trader RIKTIGA utegangsforbudet i kraft!

De har idag slutfort en total evakuering av underbara Isla Holbox... Och ca 50-60 000 turister har lamnat Cancun och ytterligare ca 20 000 vantar pa att fa lamna.

Har varit runt idag och hjalp folk med att rensa undan tomter samt slanga upp traplankor for fonster och dorrar... nu marks det verkligen att han ar pa vag! Spanningen i luften ar totla, och det blaser INGENTING... lugnet fore stormen var det ja :)

Sjalv ar jag fortf, liksom alla andra, vettskramd over vad som vantar. Vill bara att han ska komma sa det ar over :(

Har ALDRIG sett Cancun sa folktomt...  Det enda som hors ar militarfordon som brummar omkring, polisbilar som med hogtalare ger instruktioner, samt hamrande och borrande nar folk blockerar fonstrena... Oerhort imponerad av hur ALLA hjalper varandra har! Galet!

De har aven slang upp en massa lappar ang folk som har fatt for sig att plundra osv efter sjalva orkanen... lapparna varnar for "allvarliga konsekvenser for folk som ertappas"... fatta att det finns folk som tanker pa att rana och plundra nar sant har hander...fy fan...

Alla affarer borjar sa sakteliga stangas...

Nya tidslinjen ar som foljer: Dean vantas sla till mot Cancun inom 24 timmar... Obs! Detta kan naturligtvis andras!! Och sjalvklart hoppas vi pa att han drar sig langre och langre soderut...snabbt!

Regeringen sa nyss pa radion att "vi har uppkommit till Orange sakerhetsniva"... den nast hogsta efter Rod... :(

Vad som an kommer att handa, sa har jag fasiken fatt en tankestallare och en rejal vackarklocka...

Det later sakert dumt, men nu vill man nastan som ett barn pa julafton, att Dean ska komma...just for att "fa igang" skiten. Ju fortare vi kan bedomma styrkan sjalva, desto tryggare och battre kanns det :)

Sa, nu ska vi glo sonder sista delen av matchen mellan Necaxa och Puebla innan elen bryts :)

Sa kara vanner och familjen: Hall i hatten, for snart blaser det liv i heeeela skiten! :)

Ha det!/Tony"


Musiknytt.

Förra helgen mixade vi ner sex låtar och har haft dom på remiss hos bandet i en vecka nu för att ta reda på vad som behöver fixas till. Soundet blir ju ganska annorlunda från när man hör det i studion till de egna stereomaskinerna eller datorerna. Om drygt två veckor ska vi tillbaka och rätta till det vi hittat på det vi har nästan klart och ge oss på resterande material. Det blir något att hugga tag i...
Vi repar järnet med Artur för att bli klara för livegig så fort som möjligt! Jag har lyckats nosa rätt på en spelning i Fryshuset men vi får nog avvakta ett tag till innan vi kan boka upp oss dit. Vi jagar mer reptid där vi repar nu och vi ska testa repa hemma hos trummisen, fast med hörlurar genom en mixer där alla är inkopplade. Kan speeda på processen lite, hoppas vi.
Så, leta fram öronpluggarna för snart ger vi oss ut på scenen igen! Förhoppningsvis hinner vi lira lite mer live den här gången innan någon hoppar av.... Lite kämpigt att få börja om flera gånger. Nä, positiva tankar nu!! Ingen hoppar av!
På tisdag är det resa igen! Denna gång bär det av till Gotland i en vecka. Nice.....

Rapport från Verkligheten...

Min lillebror som är i Mexiko mailar om orkanen Dean som kommer härja bl a just där han befinner sig. Nervös rapport i väntan på naturens oerhörda krafter.... Kände för att lägga ut det för att förmedla ett verklighets-perspektiv som de flesta av oss aldrig kommer att behöva uppleva. Be well, bro'!!!

"Dean har nu uppnat kategori 5 vilket ar den hogsta... :(

Nu marks paniken bland manniskorna har och jag borjar bli rejalt javla radd maste jag medge.

Armeen aker runt och ger direktioner och allmanna rad och hjalp.

Vi har nu iaf fatt tag pa allt vi kan tankas behova.

De forsoker genomfora en evakueringsplan for ca 60 000(!!) Amerikanska turister, men langt ifran alla kommer fa plats pa flygen...

Nar Wilma slog till 2005 sa forlorade ca 20 000 personer sina jobb och flera av hotellen har nyss ateroppnat, alltsa 1.5 ar senare.. Detta innebar, ifall det upprepas, att vi med storsta sannolikhet maste flytta harifran, pga av tomheten vad galler jobb :(

Har sa oerhort blandade kannslor, bland annat sa mar jag sa javla fysiskt illa i magen pga nervositeten, men samtidigt har jag ett standigt adrenalin-rus i kroppen... Ar javligt radd over att bli helt nollstalld ifall nodevakuering skulle behovas... "liten pa jorden" stammer bra in nu! :)

Nu hoppas vi saklart att allt gar  bra och att ev skador blir sma.

Dean har en oerhord hastighet, vilket ar att foredra. Wilma (kraftigaste i historien..) fick for sig att fastna i Cancun i ca 2.5 dagar... Dean vantas och hoppas bara "blasa forbi"...

Vi ska aven ta ett rejalt snack ang framtiden for oss har i Mexiko... verkar lite for extremt vadermassigt for min del...

Experterna har aven varnat for att arets sasong..lyssna pa ordet: "arets sasong"... kan komma att ha ca 16-19 stormar, mot det mer normala 9-12...

Ja ni... kan saga att jag ar riktigt javla radd nu... Klockan ar 0118, natten mellan fredag-lordag, och Dean vantas "landa" mellan mandag 0200 och tisdag 0500.... Ovissthet med andra ord.

Det jag mest av allt vill just nu ar att sitta hemma i Katrineholm med en kopp te och glo pa Simpsons alternativt Family Guy :)

Vet ej hur jag ska avsluta mailet heller :S

"Halsn/Tony-skitradd"? :)

Snalla, hall tummarna nu!!

Snart far jag kanna pa verkligheten igen! :)

Mvh/Tony"

image63
Dean samlar kraft på en bild från i torsdags!

Tallinn!

Jag och Inger besökte Estlands vackra huvudstad Tallinn nu i veckan. Fantastiskt fin stad! Särskilt 'Gamla Staden'. Smart drag att åka tisdag till torsdag-kryssning för att slippa helgfyllan på båten... Båtresan var mycket trevlig!
Staden var kanonvacker och välbevarad. Som att knalla omkring i en Sagan om Ringen-stad emellanåt! Ringmur och allt som hör till. Jag rekommenderar ett besök!

image59
Jag framför försvarstornet "Tjocka Margareta". Tjockisen ser ut att kunna tåla en smäll eller tre! Bra perspektivbild...?

image60
Gatan "Långa benet" mellan övre och nedre delen av Gamla Staden.

image61
Inne bland gränderna hittar man de fantasieggande ställena! Hur mysigt café är inte detta?

image62
Inger vid ingången till Gamla Staden bredvid "Tjocka Margareta". Eller är det Stormwind?

Sunk...

Det verkar som om EMA-Telstar inte tänker skicka ens ett standard-artighets-svar på min Monsters-fråga (se tidigare inlägg). Tråkigt! Det brukar vara ett kvalitetstecken av den negativa arten när ett företag som har servicegivande som levebröd börjar dissa de som ger dom bröd på bordet....
Att tro sig vara ballare än sina kunder är en grej som tröttsamt nog verkar återkomma i vissa restauranger, pubar, musikaffärer och nu konsertarrangörer. Det finns de som är för professionella för sådant billigt beteende och det finns 'de andra'...

Nya grejer!

Nu är skivan vi håller på med riktigt på gång! Jag och gitarristen var i helgen i studion och mixade ner sex låtar och det låter överjäkligt häftigt!! Nu ska vi bara upphovsmanna-registrera dom så ska vi lägga ut ett par stycken på vår bandhemsida. www.myspace.com/jernrot
Jag och Inger har nu förbokat en lägenhet i ett kommande byggprojekt här i närheten! Vi fick just den vi hade som förstaval, perfekt! Det blir hyfsat skönt att komma ut ur huset där jag bott i snart 30 år.... Vi tar nybygget som en investerings-mellanlandning innan vi går vidare mot radhus som är målet. Kul att få bo först någonstans!  

Monsters of Rock 20??

Efter att ha fått morra av mig på min vapenbroder JCG's blogg http://www.nogg.se/jcg om (musik)journalister men även den i denna stad så oinnestämplade musiken hårdrocken så undrar jag varför man inte kan blåsa liv i en gammal institution i hårdrocken som faktiskt andades tre djupa andetag även i Stockholm, nämligen Monsters of Rock? Jag ska i gammal god sed skriva ett mail till EMA som arrangerade Monsters förut! Som inspiration bifogar jag bilder på affischerna till nämnda festivaler.... To be continued!

image56
Fatta denna dreamteam-lineup!! Halen med Diamond Dave som sångare...

image57
Den här var jag på! AWESOME!!

image58
Att lägga en Monsters på Globen måste ju vara det mest korkade man kan göra! Inte undra på att det inte arras mer Monsters i stan. Globen är så lite hårdrock som bara en arena kan vara...

Semester....

Så är det bara två timmar kvar av nattpass nr 2 av 3 i rad och sen är det semeeeeester!! Fördelen med att knega under den traditionella semestertiden är att alla andra har just semester så det är väldigt lugnt och stilla. Dock har det dåliga vädret och fullmånen(?) gjort att alla knäppskallarna har ringt på nätterna och även ett par nya stjärnor har börjat höra av sig...
Nackdelen är att nästan alla ens kollegor också har semester så man blir mer eller mindre inneboende på jobbet pga att vi är så få att gå runt på...
Nåja, snart kan man koppla bort allt sånt och slappna av. Slapparvecka först och veckan efter en minikryssning till Tallinn och veckan efter det blir det en veckolång tripp till Gotland! Nice!! Historiafanatikern Tommy ska frossa i allt som erbjuds där. Även den gotländska naturen kommer få visa upp sig! Så vi får hoppas att vädret har kramat ur de sista regndropparna ur himlen för ett bra tag framåt.
Den här natten har det inte blivit en enda film att glo på utan en häftig attack av skrivklåda ledde till en ny låttext! Bra det för den skrivkrampen som slog till och hindrade mig från att vara med i tidigare nämnda novelltävling var inte kul... Jag hade början klar och nerskriven, storyn i huvudet klar och slutet med den klassiska turn-overn klar i huvudet med men kunde bara inte få ner eländet på papperet! Frustrerande. Egentligen borde jag väl skriva ner den nu eftersom det kanske har lossnat? Hmmm.

RSS 2.0