Sommartid 2.

Kolla, kolla! Solen gassar ju!! Härligt.... Jag behöver mer av det här för att skaka av mig vinterdammet och vakna till liv. Solen steker in genom fönsten här på kneget men jag tänker inte skärma av! Här ska tas tillvara på grejerna.
Om det fortsätter vara lugnt så tänker jag titta på filmen om Matti Nykänens tragikomiska liv på Canal+ snart. En gång var han en av mina stora hjältar. Nu är han kanske högst kung i baren, om han inte sitter inne... 

Sommartid.

Så har vi flyttat fram dinkan en timme i natt igen. För mig som jobbar idag så blev det en timmes tidigare uppstigning från varma sängen... Tro inte att man gick och la sig en timme tidigare igår för det. Nej då, trots att det inte var något kul på tvn och man var dödstrött så la man sig inte före midnatt. Korkad som man är...
Nåja, söndagspassen brukar inte vara så mycket att göra på ändå. Igår var det lite liv här pga den tragiska olyckan i Skåne när en officer blev ihjälklämd under ett vältande pansarfordon. Stackars kille och hans närmaste...
38 år är ingen ålder att gå bort på! Tyvärr har ju livet ingen rättvisa eller logik alltid utan saker blir bara som de blir. Hur brutalt som helst men inget man kan gå och fundera sig knäpp på. Det är viktigare att satsa på att leva och inte att oroa sig över alla möjliga och omöjliga risker här i livet... Inte mer än det sunda bondförnuftet, förstås.

"Säg till om jag stör",
sa han när han steg in,
"så går jag meddetsamma".
"Du inte bara stör",
svarade jag,
"du rubbar hela min existens.
Välkommen."

Eeva Kilpi

The winner is....

Den hääääär!!
image6
Lycka! Just den modellen jag förgäves försökte beställa. Ingen rosa custommade eller helvit dansbandsstuk!
Tack vare inside connections i Posten (efter 21 års anställning...) så kunde jag få loss den idag till kvällens repning istället för imorgon. Oooh, vilken skillnad i både sound, spelbarhet och ATTITYD! Lite ovan med stuket men det ÄR min bas! Happy time!!

(Texten centrerad pga att den fastnat så i textredigeringen. Händer ofta här?)

Ny ledare för (fd?) knegarpartiet.

Tufft av Mona att ta jobbet trots att hon inte var varken första- eller andrahandsfavoriten. Frågan är dessutom om inte fler hade velat se Bodström hellre som boss och då blir hon inte ens tredjehandsfavo... Fast där var det ju förbestämt att det "måste" bli en kvinna. Varför? Borde det inte vara så att som i det här fallet, populäritet, går före kön? Att ge folk jobb pga vilket kön de har trodde jag var något som inte skulle ske. Då borde det vara lika ok att nobba folk jobb pga kön...?
Jag tror nu iofs att Mona kommer göra ett bra jobb! Hon är gammal i gamet och rutinerad men man ska inte snacka om jämlikhet mellan bl a könen för att sedan låta just vilket kön man tillhör vara det avgörande och viktigaste i frågan.
Tycker jag....

Hoppas hon kan dra igång den förnyelsen som sossarna verkligen behöver.


Thunderbird... Historien om en önskad bas.

Har ett tag nu varit förälskad på avstånd i en sååå tung bas! Se bilder nedan och förstå. Efter en heldags sökande i musikaffärer i stan, insåg jag att den inte finns inne nånstans och det bekräftades av en affärsnisse också. Den anses lite udda....?? Nå, nästan alla affärer som SKULLE haft den inne hade den på sina hemsidor och då är det bara att beställa hemifrån soffan då. Sagt och gjort! Beställning ivägskickad för en vecka sedan och för att få lite rabatt så la jag ut min nuvarande bas, en Hamer, på Tradera. Den fick jag såld för lite mer än jag gav för den och ska skickas iväg imorgon med Bussgods till Göteborg.
Men... Var är MIN bas då?? Ringde affären jag beställt hos och fick ett svar man inte vill ha: Åh, dig skulle jag ju ha kontaktat tidigare! Den basen är slut även hos leverantören och kommer inte kunna levereras först om kanske en månad. Kanske!
Ridå... Avbeställde ordern direkt för jag behöver ju en bas direkt. Vi repar varje torsdag och spelar in en egenproducerad platta på helgerna! Desperat surfning på nätet bland affärernas begagnade-avdelningar lledde mig till en beg'ad Thunderbird i en affär i Västerås. Kabom! Beställde den direkt! 
Dessutom kommer den kosta mig knappt en tusing när jag dragit av vad jag fick för gamla basen, istället för ca 3000:-! Sånt gillar vi! Så här efteråt kom jag på att jag inte ens sett vilken modell det är. Den svartvita eller vintage eller helsvarta goth? Allvarligt talat så spelar det ingen roll. Den är så cool i vilken skepnad den än är så jag tar den whatever. Kvaliteten oroar mig minimalt då den kommer från en musikaffär. De köper inte in vad som helst! 
Då är det bara att vänta på att någon av mina kära (fd?) kollegor brevbärarna ska ha med sig en avi snart.... 

Antingen är det den här....
image3
  
Eller den här...
image4

Eller den här!
image5

Country & hårdrock? Del 2.

Fick svar från en av de DJ's jag mailade till:

"Tomy (Tomy?? Skrev jag fel?)

Try Molly Hatchet,maybe Kid Rock, Shooter Jennings and a new band out of
Kentucky called "Black Stone Cherry".


I hope this helps.

All my best,
Robyn"

Coolt! Nu är det bara att kolla upp vad det är för grejer hon tipsar om. Man måste ju säga att internet har krymt världen vid sådana här situationer. Vilket strul annars med att jaga amerikanska radiostationer, adresser och sen skicka brev och vänta på ev svar.... Månadsprojekt!

Självklart ska jag svara Robyn när jag kollat upp grejerna.


Country & hårdrock?

Har på senare år upptäckt att jag är en countrydiggare, förutom hårdrockare. Ingen heehaw-redneck-hillbilly men heller ingen fan av den moderna popcountryn eller svensk "country" som egentligen är dansbandsmusik framförd av artister klädda som en lightversion av amerikanska countryartister. Nä, det ska vara den gamla skolan med dammiga kaktus-luktande outlaws som Willie Nelson, Kris Kristoferson, Waylon Jennings m fl. 
Det var när jag var i Sweden Rock Festival år 2000 när Lynyrd Skynyrd headlinade en av dagarna som jag blev varse om att den typen av musik (sydstatsrock) var riktigt ball. Jag rotade vidare i den genren men det blev liksom aldrig bättre än just bara bra. Inte "wow!!" eller så. Vill nog ha hårdare sound men tydlig countrysmak i. Typ hårdrock & irländsk folkmusik som Thin Lizzy körde i många låtar och de sista åren Gary Moore var hårdrockare.
Finns den sorten? Måste ju finnas i staterna men sån smal musik når nog inte över hit så man hittar den.... 

Så nu kör jag en gammal hederlig jaktmetod: Surfar in på en amerikansk radiokanal med bla a hårdrock på menyn och mailar till alla tre hårdrock DJ's med min förfrågan! Radiokanalen jag valde? http://www.sirius.com 
Sagt och gjort och nu väntar jag nyfiket på ett intressant och givande svar på min jakt på "good ol' hardrock & country music"! Vad mer kan man förvänta sig av en radiokanal med detta automatiska standardsvar till dom som mailar?

"At SIRIUS, our customers matter - that's why we love hearing from you. 
We believe we offer the best audio entertainment in the world and we
want you to think so too.

We'll be in touch in the next 24 hours, so in the meantime rest assured
that you've done your part - now we'll do ours."

Rock'n'roll, dudes!!! Fortsättning följer........

Sann Humor!

Såg den superduper-omdiskuterade filmen Borat nyss och kan bara sälla mig till skaran av fans. Går inte att värja sig! Sekvensen som jag fortfarande idag kan börja skratta högt åt genom att bara tänka på den, är när han träffar de färgade streetkillarna (bl a när han imiterar en favoartist från Kazakhstan) och scenen efter när han ska boka hotellrum gangsta stylish.... Herre gud vad roligt!

image1

Inte alltid man får skratta så tårarna rinner. Tack Borat, jag älskar att skratta!


Nostalgi...

Manowar släpper sin nya platta även som LP-skiva! Sådant får en ju att minnas tillbaks.... Ungefär 20 år eller så. Hur kan tiden gå så fort?? Har det verkligen gått så många år?

Fynda bland de nya!

Har kollat lite på de okända banden i sweden rock i år och smyglyssnat lite på deras hemsidor.  Ett par som fastnat hittills som jag tycker sticker ut lite:

Bandet Tyr från Färöarna! Vilket gäng! Minst sagt ovanliga melodigångar blandat med folkmusik och klassisk hårdrock med sång på både engelska och färöiska. Vill man hitta nåt nytt så här är de... Garanterat eget sound eller blandat från så många olika spretande inspirationer så kombinationen blir ett jävligt eget sound. 
www.tyr.net


Nästa gäng är från the Motherland: Korpiklaani från Finland! Frustande vodka- och Koff-hårdrock på både engelska och finska. Blandar in både fiol och dragspel(!!!) i hårdrocken på ett så coolt sätt så det låter helt naturligt. Me like this too!! Humor finns här, bör ju sägas.... :-)
www.korpiklaani.com

Smakproven från låtarna finns oftast i Discography på sajterna. Have fun!

Fler fynd lär komma...


Välkommen till min nya blogg!

Här tänker jag sitta och vräka ur mig tankar, funderingar, idéer och annat kul och okul som behöver skrivas ut i cyberrymden. Jag har periodvis nattpass på jobbet och behöver döda ett par (förhoppningsvis händelselösa) timmar och detta är ett gammalt kärt sätt att göra det på.... I'm back! 

RSS 2.0