Ny trummis?

Vi testade en aspirant till den lediga trumstolen i vårat band ikväll. En kille i vår ålder och med musikaliska rötter i tung rock á la Black Sabbath. Mycket lovande förutsättningar, måste ju sägas! Det visade sig att han, precis som jag, är en återupplivad musiker från hårdrockens magiska decennium 80-talet. Dock hade han en paus på "bara" tio år, mot mina cirka femton... :-) Hans trummis-comeback skedde för bara sex månader sen så ringrosten märktes emellanåt eller så var det bara nervositet, som han själv trodde. För att speeda på processen så tar han privatlektioner hos en proffstrummis så det lär vara snart bortskrapad ringrost ändå.
Hur lät det då? Jodå, han är en man av vår sort! Hellre tungt & tight än snabbt & komplicerat. De demolåtar han har fått skickade till sig för att kunna förbereda sig hade mer eller mindre skapat ett till fan av vår musik så han gav sig in i matchen med stor entusiasm. Det lät bra och han är en ödmjuk kille som verkar vara lätt att umgås med. Eventuellt ska vi testa ännu en kille så vi ska återkomma med besked till den här snubben, men han gjorde verkligen inte bort sig. Kan mycket väl bli han som bankar skinn hos oss snart! :-)

Hur spännande är det?

Då och då läser jag i tidningarna om damfotbollsspelare som känner sig bortglömda i media. Jag har säkert tagit upp ämnet förut men gör det spontant igen efter att ha sett gårdagens resultat från damernas allsvenska... En ligaledare som bara för till nån match sen inte hade förlorat en match på, var det 58 matcher, i rad. De snittar nästan fem gjorda mål per match. Igår vann de mot Qbik med 8-1... Samtidigt slutade stockholmsderbyt Djurgården-AIK med 7-0. Ett AIK som på tolv spelade matcher lyckats peta in hela tre (3) mål. Visst, det blir extraordinära resultat i herrarnas allsvenska också ibland men i damernas ser det ut så här varje omgång.
Det borde teoretiskt sett innebära massor med publik på läktarna när det görs så mycket mål hela tiden. Eller? Eller kan det vara så att det innebär att deras serie blir allt annat än spännande? Det kanske inte drar så himla mycket folk? Nu börjar det komma in utländska stjärnspelare så det kanske finns ett visst hopp, för i ärlighetens namn så verkar de inhemska spelarna med kvalitet inte räcka till... Spelet som presteras får inte den kritik i media den verkligen behöver på grund av att det inte vore "politikst korrekt". Istället får den det av publiken.

Hu, vad jobbigt...

Läste i Aftonbladet om den lilla 8-åriga tjejen som gick bort på midsommaraftonen pga cancer. Vilken mardröm! Kan man som förälder någonsin komma över en sådan tragedi? Hemska, hemska tanke... Artikeln var verkligen fint och värdigt skriven, bl a om att fokusera på de ljusglimtar som ändå finns i mörkret men jag känner mig ändå omtumlad. Naturens gång är ibland hård, orättvis och brutal. Det borde vara lag på att barn ska ha det bra! En naturlag alltså!!

image37

Vad i...?

Det ryktas om Aki Riihilahti till Djurgården?! Satsar dom på en finsk spelare i varje lagdel eller? Om ryktet stämmer så är det bara en finsk målvakt kvar som fattas så är det klart. Fast några svenska spelare måste de väl se till att ha kvar i laget ändå? Jag menar... Allsvenskan, dam it! Alla fotbollsligor behöver spelare utifrån men det måste inte innebära att vissa lag blir främlingslegioner ändå? Kolla i engelska ligan bara: Chelsea och mitt favvolag Arsenal! Det är många matcher de har startat utan en enda engelsman i startelvan! Hur påverkar det de inhemska spelarna och ungdomarna som spelar som ser att de inte ens platsar i sin egen liga? Det kan knappast vara positivt i längden... Å andra sidan så är det kul att det samlas upp lite fler fotbolls-Lejon i allsvenskan! Varför har inte bajen något? Antti Pohja, som aldrig fick chansen (men var ett evighetsgående rivjärn på topp) var väl sist? Vad jag hörde så vann han skytteligan i finska ligan direkt när han kom dit...

Stendött på jobbet en midsommarhelgnatt... Jag går och ser på sista avsnittet i min lånade dvd-box "Band of brothers". Du hade rätt, Janosch. Den är superb!! Bästa serien jag sett!

Trevlig midsommar!

Ät sill och svep en nubbe! Ha trevligt, på alla sätt! Själv jobbar jag inatt + resten av helgnätterna. Min tur men bra cash, får jag trösta mig med... Har med mig basen och tillbehör så jag ska repa in nya låtar inatt.
Tyvärr blev vår spelning inställd pga strul med... Just det, trummisen. :-) Nu på torsdag ska vi dock testa en ny kille!

image35

Jag säger bara...

Bajen-Djurgårn: 2-0! Yiihaaa! Sluggermatch, snubbelmål, whatever... Eguren x 2!!

image34

El Duderino...

...Alias Jeffrey Lebowski. Softare filmkaraktär får man leta efter! Såg om filmen igår på hederlig VHS och hade glömt vilken mästerlig film det är. Måst nog införskaffas på DVD så småningom.

Bokat taxi till midsommar nu. Det blir rockstjärnestuket för mig då jag måste dra direkt från spelningen på Värmdö till jobbet för nattpass. Life is hard.... But fun too!!

Fick lite bilder från mina kommande custommade axelband. Dom två kommer bli totala Mästerverk!! Det märks när det är en mästare som gör saker och det är hon: www.mikkihouse.com

Ny visning på intressant radhus imorgon. Det vi budade på i veckan gick från 1,195 mille till 1,9-nånting. Kanske mer? Vad händer!? Det var dessutom en BR! 

Bajen spöar Djurgårn på derbyt på tisdag! Big Time!! :-) 

Ny kärlek!

Hehe! Oroa er inte, det är inget snurrigt med mitt förhållande utan det är en ny musikalisk kärlek jag menar. Alla som känner mig vet ju att jag är "ganska" old-school vad gäller min kära hårdrock men att jag så smått börjat lyssna på mer nya band med modernare sound. Dock har det soundet oftast varit just old-school fast i nyare tappning... Efter att jag blivit tipsad om den eminenta reklamfria rockradiokanalen P3 Rockster (webbradio enbart?) så fick jag lyssnandes på den en fet knytnäve i magen i form av bandet System of a Down med låten Chop Suey!
Det blev som en drog som gav ett beroende direkt! Var tvungen att införskaffa låten direkt (hur tänker jag inte tala om...) och lyssna om och om igen. Alternativ hårdrock som använder låtmakarverktygen på ett för mig väldigt nytt och uppfriskande sätt!! Egentligen kanske inget nytt under himlen men det dom åstadkommer helt enkelt tog tag i båda mina öron och ruskade om hårt! Brutalt! Vilken lycka!!
Tog reda på att låten kom från skivan Toxicity från 2001 och den var också tvungen att införskaffas (...) och där bara fortsatte snytingarna att hagla: Prison song, Deer dance, Atwa, Psycho, X och titellåten Toxicity m fl m fl...
Just titellåten är kanske den man ska lyssna på först om man vill ha en "mjukstart". Låtarna överraskar så pass att jag kommer på mig själv att skratta högt av ren trivsel. Det är inte ofta det händer... Frågade en fd breviskollega som själv musicerar och är i 20-årsåldern om han lyssnat på System of a Down och han tyckte de var väääldigt alternativa i början men blivit mer mainstream och kommersiella på senare år. Hmm. Låter som om det kan bli intressant att lyssna på de äldre plattorna men även de nyare för att höra om det stämmer. Väldigt intressant och förhoppningsvis lika roligt!!

image33

Unket!!!

Folk lägger i kläder och skor i Myrornas insamlingsbehållare och hoppas att de ska gå till behövande. Hur känns det när sådana här hjärndöda typer klättrat in i behållarna och snor det dom har givit? Man vill knappt tro sina ögon!
Synd att de har maskerat ansiktet på hatobjekten. Jag tycker sådana här idioter kan hängas ut!! De här snikna tjuvarna fotades i Tyresö. Om helvetet finns så har dessa personer första klass express biljetter dit nu... Skäms!

image32

Idolbilder!

Var bara tvungen att lägga in ett par bilder på Härskaren av Olympiastadion i Helsingfors!!
(Se föregående inlägg...)

image30

image31

Nordisk sport...

Fyll-dansken som kutade in på plan och försökte nita domaren: -"Jag ville bara prata med domaren." Vem tror han sig lura, idioten? Typ hela världen ser att han vevar igång direkt! Tjing för att slippa hans ånget när danskarna blir förklarade som förlorare med 0-3 när de hämtat upp just det till 3-3... Inget EM för Damnark pga hans agerande? Puh! Ta ifrån honom bälte och skosnöre om ni ska bura in honom i något mörkt och kallt danskt fängelse för vem orkar leva med en sån fyllegrej spökande resten av sitt liv?
Frågan är: Var fanns vakterna?? Facit: De tyckte domaren var så elak som blåste straff för Sverige så de ville att fyllot skulle nita domaren. Tror jag! Någon som sätter emot? Var hela Danmarks alla idioter samlade på ett och samma ställe den aftonen?

Finlands fotbolls-Lejon vann mot Belgien med 2-0. Matchen fick avbrytas i 7 minuter pga en uggla som bor i fotbollsarenan, satte sig på en av målribborna och var aggressiv mot alla som närmade sig. Nature calls! :-) Hur ball är inte den situationen?

The Flying Finn fick till slut vinna något stort mästerskap! The Mästerskap t.o.m!! Efter femton år i NHL och alltid i fel lag så blev det hans tur till slut. Jag menar, kapaciteten har ju funnits där från scratch: 76 MÅL i sin rookie-säsong i NHL!! När gjorde någon överhuvudtaget 76 baljor i NHL under en och samma säsong? Ska väl vara Gretzky eller Jagr eller så men knappast som rookies.... Well done, Selänne!!!
image29

Krösus Sork?

Eller Joakim von Anka. Någon av dom måste det ha varit som hoppade in i budgivningen när den pågått i två dar... Tufft! Han dunkade upp priset till vår gräns i sitt andra bud redan så då var det goodbye till det huset. Dam it! Det var ett jäkligt perfekt ställe. Dock inte till det priset som det måste landat på till slut. T o m mäklaren tyckte att det började bli väl högt när vi tog till en taktisk reträtt ur budstriden! Nåja, det var inte det enda huset av det slaget i det området och vi har lånelöftet kvar så då softar vi tills nästa gång. Vi ska kolla ett annat ställe nästa vecka men inte för att köpa utan mer av nyfikenhet. Fel område och fel typ... Dock bättre pris. Nya tag!

Vår trummisjakt går vidare men det är segt att hitta. Vi har dammsugit de två största musikersajterna och nu ska vi be Studiefrämjandet, där vi lirar, om hjälp. Vi funderar dessutom på att ta en raid till musikaffärerna i stan och kolla deras anslagstavlor de brukar ha. De vi har varit i kontakt med hittills har avböjt pga provspelningar med för många andra band för tillfället (ska dock höra av sig om det inte blir något med de andra banden), vi spelar inte deathmetal mm mm. Dock har vi kvar intresset från vår käre Bonzo som var den förste som hörde av sig. Han är dock bortrest den här veckan, ska på Sweden Rock nästa vecka och semester till Skottland veckan efter... Typ efter midsommar kan vi testa med honom. Oh well, så får det bli då. Det kanske är vår man?

image28

RSS 2.0