Grönköpings Veckoblad?!

Ledig idag så då tänkte jag sitta i lugn och ro och zappa igenom text-tv nyheterna till frukosten... Man får ju dåndimpen och sätter morgontéet i halsen flera gånger om! Vad är det för värld vi lever i!?
- En av polismördarna från Malexander hunger- och vätskestrejkar i protest mot att de intagna inte får krama om sina anhöriga. Ja, att sitta i fängelse innebär vissa förändringar mot att inte göra det. Det kanske du skulle ha tänkt på innan du rymde från finkan tidigare och sköt ihjäl poliser, idiot!
- En tredjedel av befolkningen i Zimbabwe riskerar att svälta till döds pga Mugabes misskötsel och misstyre av landet. Att stifta lagar om att hudfärgen ska bestämma om du får leda jordbruk eller företag, mörda/misshandla/fängsla ickevåldsamma oppositionella som inte tycker det är en bra politik, att världens hjälpsändningar bara går till de som har partikort i Mugabes parti eller går på deras politiska möten = Rasistisk, diktatorisk bananrepublik! Pröjsa någon att sätta en kula i pannan på honom innan det blir mass-svält. Det har redan gått för långt.
- President Hugo Chavez i Venezuela beslagtar utländskt ägda företag, stänger oppositionella tv-kanaler (som inte säger vad han tycker), konfiskerar inhemskt ägda affärer om de inte låter staten bestämma priserna i butikerna, håller flera timmar långa tv-tal varje dag. Bananrepublik!
- Denna ständiga kontrovers om Muhammed-bilder eller rondellhundar... Dagislarv! Togs till skyhöga komiska nivåer när Iran utlyste en egen teckningstävling som skulle häckla förintelsen av bl a judar under andra världskriget. Bananrepublik! Irans president på besök i ett amerikanskt universitet fick frågan om hur Irans homosexuella behandlas. Svaret: Det finns inga homosexuella i Iran. Att det svaret bemöttes av hånskratt behöver väl knappast nämnas. Stackars iranier...
- Lukasjenko i Vitryssland och Kim Jong Il i Nordkorea. Dont get me started... Bananrepubliker av bisarra mått där folket (och militären) borde göra processen kort med sina ledare och införa riktig demokrati!

Det borde de göra i Zimbabwe, Iran, Kina och Burma också. Snarast!
.

image78

Kommentarer
Postat av: Montana

Yo... Du glomde det urkorrumperade Mexiko...
/Lillebror

2007-10-02 @ 00:47:30
Postat av: Tommy

Hehe! Förvisso. Fast man hör inte så mycket om brister på yttrandefrihet och så därifrån. Då är Kuba värre... Korruption är en bromskloss mot utveckling av samhället dock!

2007-10-02 @ 10:16:53
URL: http://watchkeeper.blogg.se
Postat av: Montana

Har ar det annan korruption, sasom mutor(som jag personligen fatt erfara...), forra veckan avrattades en Kubansk "human trafficer" mitt i Hotelzonen!! 3 skott i skallen av ett rivaliserande gang manniskosmugglare... Mitt pa dagen, da turisterna strosade omkring... 3 sakerhetschefer har mordadats senaste 2 veckorna i Puebla, Queretaro och Sinaloa - anledning?? De lovade att bekampa drogkartellerna...
Mexiko ar nu uppe i oevr 1200 drogkartells relaterade mord 2007... da har vi nagra manader kvar pa aret :(
Man undrar da: Varfor dodar de bara ej dessa druglords? Jo, dodas de, sa forsvinner en stor procent av cashen regeringen blir mutade med... Ackligt.
Dodshot mot polischefen i Cancun ligger hangandes i luften och i brist pa polisens egna resurser, sa har Policia Federal(ca 200 man) och MILITAR(!!) skickats hit for att skydda de lokala snutarna...suck...
Lite gott och blandat i mexiko med andra ord... ;)

2007-10-03 @ 16:09:24
Postat av: Tommy

Ja, verkligen! De skulle behöva rensa upp stort där. Vilka har kontroll över situationen egentligen?

2007-10-03 @ 17:04:36
URL: http://watchkeeper.blogg.se
Postat av: Montana

De som har kontroll "offeciellt" ar PAN (styrande regeringspartiet..) Men det har bollats mycket svarta pengar mellan de och huvudkonkurenterna PRI och PRD.... Den riktiga kontrollen har alltsa, enligt mig, den genomruttna regeringen, tack vare/med hjalp av drogkartellerna...
Ta det sa har: Det laggs en massa pengar pa att haffa folk som felparkerar, men inte ett skit gors att manniskosmugglarna och kartellerna(som for ovrigt ar samma folk..).
Igar kom det ut rapporter
ang mordet pa Kubanen. Human Trafficker: "Det kostar en Kuban 10 000 US$ att bli skeppad fran Kuba till Mexiko." Reportern: "Men finns det nan garanti for den insatsen?"
HT: - "Japp! En viss procent av de 10 000 US$ som Kubanerna betalar, gar till regeringen, som i sin tur ser till att Kustbevakningen "ej upptacker baten"... "
Problemet har ar att mutandet finns dar sedan barnsben... Hur fan ska det bekampas?? Man maste nastan "rensa ut" ALLA politiker, och sedan kanske gora nat drastiskt som att lata en FN-liknande organisation ta over styrandet... De som kritiserar hittas antingen mordade eller sa jobbar de senare i samma positioner som de anklagade... Slump??

2007-10-04 @ 00:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0