And the winner (?) is...

Jag behövde inte gå så långt som till att maila till brun/blå partiet utan kunde googla fram vinnaren i denna medialt oerhört uppmärksammade tävling... Eller inte. Vinnaren fanns nämnd på deras hemsida som en notis bland andra, bland diverse antimoderata bloggare och ett fåtal mindre "nyhetssajter". Typ Allehanda, där jag hämtat citatet nedan. Det som genomsyrar alla skivelser om tävlingen var att vem kan ta en sådan på allvar??
Inte ens moderaterna själva tydligen för nästan ingen på deras kansli visste ens om tävlingen när skribenten på "alliansfritt sverige" själv sökte svaret för några veckor sedan. Vips måndagen efter så fanns en vinnare! Pinsamt.

"66-åriga Maith Lindgård-vägrade sjukskriva sig- när hon drabbades av en allergisjukdom. Istället startade hon en egen klädbutik och är för detta -värd stor beundran-, tycker moderaterna.

Självklart ska ingen skugga falla över Maith Lindgård, men den synen på sjuka människor är bara snäppet bättre än Per Westerbergs, den moderata talmannen, när han menade att -cancersjuka kan må bra av att arbeta- och att det -för många är det ett medvetet val att gå till arbetet istället för att vara hemma och bara tänka på sin sjukdom-.

Dessutom är väl Lindgårds historia bara ytterligare en bekräftelse på att moderaterna gör ett misstag som försämrar omställningsmöjligheterna för sjuka och arbetslösa genom att skära ner på arbetsmarknadsutbildningarna.

Frågan är ändå om inte det är priset som tar priset; en lunch med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin i riksdagshuset.

Vad det är värt? Tja, 72 kronor kostar en lunch i matsalen om Littorin väljer att betala med kontanter, 64 kronor om han införskaffat ett speciellt riksdagskort. Ett billigt pris för ett ovärderligt minne."

image7

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0