Jämlikhetens barrikadkämpar! (?)

Jag läser med roat lagomintresse hur jämlikhetskampen har öppnat en ny och hypad front i badhusen. Det började väl med någon kvinna som blev avvisad från en simhall då hon badade topless? Inte för att det stör mig eller troligen inte de flesta andra heller men det finns väl kulturer och så som ska tas hänsyn till där ett sådant beteende är extremt opassande? Eller är det en (anti)mansgrej? Knappast. Bör inte vara många killar som protesterar mot sånt! Om inte deras fruar/flickvänner står bredvid, förstås...
Jag tror att det handlar om att de vill kunna bada på lika villkor som män. Fine! Se ovanstående rader från en av männen. Frågan är om det är lika ok om vi män kan använda damernas dusch och bastu då? Lika villkor var det väl? Eller ska man bli nekad och avvisad bara för att man är en man? Diskriminering p.g.a. kön i så fall!


Jag hoppas inte den här nya fronten är jämlikhetskampens viktigaste... Jag läste nyss på text tv att Grön Ungdom satsar stenhårt i just den här frågan. Hmm. För mig känns det mer som att de borde lägga sitt krut mer på jämlikhet i lönefrågor, underrepresentation i styrelser, rätt till heltid/deltid mm. Det mesta grundar sig på att vinna respekten som en jämlike och frågan är om den här badhusfronten hjälper eller stjälper då?


Jag är fullständigt övertygad om att alla ska bemötas och behandlas lika, oavsett kön eller annat. Åtminstone tills personen i fråga har visat vilket bemötande som i fortsättningen kommer att komma i fråga. Och man ska kunna skämta om ALLT! Frågan är bara när.


Kommentarer
Postat av: JCG

Samma sorts tjockskallar som militanta veganer & deras våldsverkan på bilar som kör ut kött, eller reclaim-packet som krossar skyltfönster. Eller fåntrattar som ylar om att glassnamn & annat är rasism. Bortskämda Danderyds- & Djursholmsbäbisar som har så tråkigt i den väl insmetade övertryggheten att de måste bli extrema & dra på sig folks förakt & hat. Gärna genom att låtsas vara vänster & feminister, det som naturligtvis sticker hårdast mot deras föräldrar, gamla vänner, uppväxtmiljö. Så att flasha sina pattar i ett badhus är numer feminism & jämlikhet? Kiss my ass. Sånt gör lika mycket skada & väcker lika mycket förakt över hela jämlikhetskampen som Rudgun Fymans korkade upprapande om att svenska män ska jämföras med talibaner. Eller den där fula manshatarflatan med skunkfrillan, va f-n hon nu heter, som anser att kvinnor som har sex med män är könsförrädare. Deportera packet till nån öde ö där de kan utrota varandra. Självsanering...

2008-02-19 @ 14:06:37
URL: http://reclaimyourlife.blogg.se/
Postat av: Tommy

De där verkar inte vara ute efter jämlikhet utan MAKT! De vill ha hämnd!

2008-02-19 @ 18:02:54
URL: http://watchkeeper.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0